YSK seçim takvimini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu, 7 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi'ne yer alacak, siyasi partileri belirledi.

YSK'nın kararına göre,31 parti seçimlere katılabilecek.25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılma yeterliliğini taşıyan siyasi partiler şöyle:

Adalet ve Kalkınma Partisi . Alternatif Parts . Anadolu Partiss .Bağımsız Türkiye Partisi .Büyük Birlik Partisi .Cumhuriyet Halk Partisi . Demokrat Parti . Demokratik Gelişim Partisi .Demokratik Sol Parti .Doğru Yol Partisi. Emek Partisi. Genç Parti.Hak ve Adalet Partisi.Hak ve Eşitlik Partisi.Hak ve Özgürlükler Partisi.Halkın Kurtuluş Partisi.Halkın Yükselişi Partisi.Halkların Demokratik Partisi.Hür Dava Partisi.İşçi Partisi.Liberal Demokrat Parti.Merkez Parti.Millet Partisi. Millet ve Adalet Partisi.Milliyetçi Hareket Partisi.Muhafazakar Yükseliş Partisi.Özgürlük ve Dayanışma Partisi.Saadet Partisi.Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi.Türkiye Komünist Partisi.Yurt PartisiYSK’nın 7 Haziran 2015’te yapılacak seçimde,14 Mart muhtarlık bölgesi askı listeleri saat 08.00’de askıya çıkarılacak.3 Nisan siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek.7 Nisan bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvurularda son gün.24 Nisan siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ilan edilecek.28 Mayıs propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak.6 Haziran saat 18.00’de seçim propagandası sona erecek.7 Haziran oy kullanma günü.

01 Şub 2015 - 10:45 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.