Yılmazer’den muhtarlar günü mesajı

Muhtarların 19 Ekim “Muhtarlar Günü ”nü kutlayan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer mesaj yayımladı.

Muhtarların 19 Ekim “Muhtarlar Günü ”nü kutlayan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer mesajında şunları söyledi:

19 Ekim gününün hükümetimiz tarafından “Muhtarlar Günü” olarak belirlenmesi, devletimiz ve hükümetimizce, en küçük yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir.

Devletimizin temsilcisi olan muhtarlarımız,

Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir özelliğe sahiptir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol alırken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Devletimizin temsilcisi olan muhtarlarımız, halkımızla çok daha alakadar olmak, halkımızın talep, problem ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olmak hususunda daha iyi imkânlara kavuşmuştur.

Toplumumuzun en canlı en aktif ve yaşadığımız hayata ruh katan birimi mahallelerimizin olduğunu biliyoruz. Mahalle kültürümüzün temel direği de, mahalle sakininin, komşusunun derdiyle dertlenen, mutluluğu ile sevinen muhtarlarımızdır. Toplum içinde önemli bir misyonu olan muhtarlarımız, Sn. Cumhurbaşkanımızın da vermiş olduğu değer ve özenle hak ettikleri kimliğe ve şartlara kavuşmuşlardır. 19 Ekim’de bu sebeplerden biri olarak 2015 yılından beri Muhtarlar Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Muhtarlar, mahalle halkını temsil etmektedir

Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlıklarımız aynı zamanda halkın sesi olmaktadır. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız da bu anlamda vatandaşlarımız ve mahalle halkını temsil etmektedir. Sapanca Belediyesi, olarak muhtarlarımızın talep ve görüşlerini değerlendiriyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

18 Eki 2018 - 15:51 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.