Yılın EN'leri ödüllerine kavuştu

Amatör Spor Haftası 2017 Spor Branşları Yılın Sporcuları ödül töreni , Adapazarı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (SASKF) tarafından ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası kapsamında Adapazarı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yılın Enleri Ödül Törenine ilgi büyüktü.

Ödül törenine Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba , Eski GHSİM İl Müdürlerinden Erdoğan Çamlıyurt, SASKF Kurucularından Recep Kıyak, Sakarya Amatör Futbolcular Dernek Başkanı Ömer Bektaş, Amatör Spor Kulüplerinin temsilcileri , Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir, antrenörler, sporcular , il temsilcileri , veliler ve idareciler katıldı.

Ödül töreni öncesinde Amatör Spor Haftası Farkındalık paneli yapıldı. Dr. Abdullah Şerefoğlu’nun sunumuyla yapılan Sporda farkındalık panelin ardından Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Yaşar Zımba konuşma yaptı.

SASKF Başkanı Yaşar Zımba ; Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğinde yurt genelinde çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, sporu sevdirmek gençlerimizi kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirmek amacı ile ile kutlanan bu haftanın amacına ulaştığını görmek bizleri mutlu ediyor. Bu hafta ile birlikte birçok spor dalında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yaptığımız faaliyetler ile toplumda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu noktada özverili çalışmalarından dolayı İl Müdürümüz Fatih Çelikel başta olmak üzere , emeği geçen herkese teşekkür ederim. “ dedi.

Zımba ;” Burada yapılan tören ile sporcularımızı da onurlandırmak istedik. Başarıyı ödüllendirmenin, başarıya teşekkür etmenin üç yolu vardır. 1- Teşekkür edersin maddi ödül verirsin. 2- Teşekkür edersin hediye verirsin, 3- Sadece teşekkür edersin “ diyerek sözlerini tamamladı.

SASKF Başkanı Yaşar Zımba’nın ardından konuşma yapan Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel; “İlimiz son yıllarda sportif başarılar ile gündeme geliyor. Geçtiğimiz sezon Büyükşehir Belediyesi Basketbol takımımız Basketbol Süper Ligine, Sakaryasporumuz 2. Lige, Sakarya voleybol takımımız 1. Lige yükselme başarısı göstermiştir. Elde edilen başarılarda maddi manevi desteklerini eksik etmeyen Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize spor camiası olarak şükranlarımı sunuyorum. 2020 yılında Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde Büyükşehir Belediyemizce İlimizde yapılacak olan Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonasının şehrimizin tüm dünyada tanınması açısından çok önemli bir organizasyon olacaktır. Ulaşımda bisiklet kullanımının teşvik edilmesi, Sakarya’mızın da bisiklet dostu bir şehir olmasının hep birlikte sağlanacağına inandığını belirterek, Pazar günü ilk maçımızı oynadığımız yeni stadımızın açılması ile birlikte şehrimiz spor anlamından çok daha büyük başarılara imza atacak vizyon ve misyona sahip olacak, bunun yanında yapımı devam eden Atletizm pisti, yatırım programımızda yer alan tenis kortları ve yapımı devam eden sentetik futbol sahalarımızın da tamamlanması ile birlikte amatör sporumuz daha da canlı hale gelecektir” dedi.

Sözlerine rakamsal veriler ile devam eden Çelikel; 2016 yılında 47 branşta 40.992 olan lisanslı sporcu sayımızı , bu yıl 54 branşta 46.775 sporcu seviyesine çıkarttık. Faal lisanlı sporcu sayımız , geçen yıla göre %60 gibi çok önemli bir artışla 10.000 seviyesine ulaşmıştır. Şehrimizde sporun gelişiminin en önemli verisi olarak , milli sporcu sayımızın artışını gösterebiliriz. 2014 yılında 50 olan milli sporcu sayımızı , bugün 175 milli sporcuya ulaştırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Okul Sporlarında geçen yıl 47.031 olan sporcu sayısını , bu yıl 61.786 seviyelerine getirerek , 81 il arasında geçtiğimiz yıl Türkiye 2.’si , bu yılda Türkiye 4.’sü olma başarısını gösteren okul sporları birimine ayrıca teşekkür etti.

Uluslararası şampiyonalarda İlimize madalyalar kazandıran sporcuları, antrenör ve kulüplerini tebrik ederek, ödüllerini takdim eden Çelikel; başarılarının artarak devamını diledi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni kurulan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı , ASKF Başkanlığı ve İl Müdürlüğümüz işbirliği ile sportif başarılarımızın daha da artarak devam edeceğinin inancını taşıdığını belirterek, Tüm bireyleri sağlıklı yaşam için her gün en az on bin adım atmaya davet etti.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba , Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor Eski İl Müdürlerinden Erdoğan Çamlıyurt, SASKF Kurucularından Recep Kıyak, GHSİM Spor Şube Müdürü Murat Acar, Sakarya Amatör Futbolcular Dernek Başkanı Ömer Bektaş , Akyazı Belediye Meclis Üyelerinden Alim Gül ve SASKF Yöneticileri yılın enlerinde ödül alan sporcu ve antrenörlere ödüllerini takdim ettiler.

İşte Ödül alanlar

Rümeysa Akyüzlü (İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları Karate 3.’sü )

Elif Akyüz (2017 Üniversiteler Yaz Olimpiyatları Wushu 4.’sü)

Emrah Atış (Dünya Muay Thai Şampiyonası 3.’sü )

Fatma Çağla Demir (Özel Sporcular Yüzme Dünya 5.’si)

Enver Sedat Kolcu (8.Aba güreşleri Dünya 5.si)

Emine Ayyıldız (Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası 1.’si)

Hafsa Şeyda Burucu (Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası 3.’sü)

Umut Uysal (Avrupa Yıldızlar Atletizm Şampiyonası 100 m. 5.’si)

Ahmet Meriç Turmamış (İtalya Aerobik Jimnastik Avrupa Şampiyonası 7.’si)

Mustafa Özmen (Uluslararası Pieştany Kano Yarışları 2.’si )

Onur Yılmaz (5. Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası 3.’sü)

İffet Hacıeyüpoğlu ( 33. Uluslararası Briç Festivali Kadın Dalı 1.’si)

Mükremin Aktaş (Bosna Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası 3.’sü)

Cihat Kopal (Kickboks Balkan Şampiyonası 1.si)

Muhammet Ensar İkbal Kuş (Balkan Kürek Şampiyonası (4 çiftede) Balkan Şampiyonu)

Yusuf Kantar (Balkan Judo Şampiyonası 3.’sü )

Deniz Deniz ( 2017 Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası Türkiye Şampiyonu)

Kaan Eren Ökden (Minikler Türkiye Boks Şampiyonası Türkiye Şampiyonu)

Yusuf Durdurmuş (Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası Birincisi)

Hüseyin Akif Koç (11 Yaşaltı Türkiye Badminton Şampiyonası Türkiye Şampiyonu)

Jan Demir Vurdum (Modern Pentatlon Federasyonu Ferdi Biatle Türkiye Şampiyonası Birincisi)

Mithatpaşa Ortaokulu (Yıldız Kızlar Puanlı Atletizm Türkiye Şampiyonası 1.’si )

Mehmet Hulki Büyükköroğlu (Türkiye Kış Yüzme Şampiyonası 100 metre Kurbağalama 2.’si)

İpek Şar (Yıldız Kızlar İznik Triatlonu Türkiye Şampiyonası Türkiye 2.’si)

Bekir Ünlü (Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Okçuluk Türkiye Şampiyonası 2.’si)

Yakup Eren Tan (Antalya Vücut Geliştirme ve Fitness Dünya Şampiyonası Seçmeleri Türkiye 3.’sü)

Tahir Osman Küser (Genç Yetenek Ampute Milli Takım Milli Takıma Seçildi)

Efe Mert Kılıç (2017 Türkiye Satranç Kupası 4.’sü)

Uğur Dur (Türkiye Oryantring Şampiyonası Türkiye 7.’si)

Adil Şimşek (Türkiye Atıcılık Federasyonu Grup Müsabakaları 1.’si)

Emirhan Çolak (Küçükler ve Yıldızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Müsabakaları İl Birinciliği)

Ulaşcan Turgut (Sakarya Yıldızlar Spor Kulübü-Sakarya B.Ş.B. Basketbol) - Basketbol Anadolu Şampiyonası Grup Yükselme-Yıldız B Milli Takım)

Egemen Karaman (10 Yaş Master Tenis Şampiyonası Finalist)

Ebru Özsemerci (Sakaryaspor Kulübü-Genç Bayanlar Voleybol Grup Birinciliği)

Asil Kutluhan (Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü) Deplasmanlı Hentbol 1.Lig Gol Kralı

Faruk Kurtul (Hacıkışlaspor Fair Play)

Ada Dans Gençlik ve Spor Kulübü (Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmalar) Okul Sporları Birimi (Özel Ödül)

Ahmet Mintaz (Uluslararası Engelliler Avrupa Şampiyonası 50 metre Sırtüstü 1.’si)

14 Eki 2017 - 09:07 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.