Yenikent'te dev projenin temeli atıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikent’e kazandırılacak Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası Projesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törende Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, AK Parti ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Ali Oktar, Zafer Poyraz, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, UCI Eksperi Thomas Alier, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, muhtarlar, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile bölgede yaşayan vatandaşlar katıldı.

170 dönüm arazi

Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, “Bugün hem bizim için hem de bölgede yaşan hemşerilerimiz için çok özel bir gün. 170 dönüm üzerine inşa edeceğimiz Ayçiçeği Vadisi hemşerilerimizin yeni buluşma noktası haline gelecek. Bisiklet Adası projemiz 2020 yılında ilimizde gerçekleştirilecek Uluslararası Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Projemiz içerisinde bisiklet dünyası, satış ofisleri, VIP Salon, velodrom ve dağ bisikleti parkurları yer alacak. Ayrıca 4,5 km’lik parkurun yanı sıra bin kişilik seyirci tribünü, 2 adet seyirci terası, gölet ve yanında bulunan kafeteryası ile şehrimize gelen misafirlere muhteşem bir ev sahipliği imkanı sunacak. Hayırlı olsun” dedi.

Yenikent Sakarya’nın geleceğidir

Başkan Zeki Toçoğlu, “Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası Projemizin temel atma töreninde bir araya gelmenin heyecanı içerisindeyiz. Şehrimiz, her geçen gün, büyüyor ve gelişiyor. Büyükşehir olarak bizler de, Sakarya’yı daha yaşanabilir hale getirmek için, gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Sakarya, geleceğin şehridir, Yenikent de, Sakarya’nın geleceğidir. Çok şükür, Yenikent bölgemiz her geçen gün gelişiyor, daha yaşanabilir hale geliyor. Yenikent’te birçok projeyi hayata geçirdik. Çeşitli sosyal donatı alanları kazandırdık. Atıl durumda olan binaları işlevsel hale getirdik. Yenikent, üniversite semti olma yolunda hızla ilerliyor. Bugün Sakarya’ya ve Yenikent’e değer ve canlılık katacak bir yatırımı daha hayata geçiriyoruz” dedi.

Sakarya yeşillikler şehridir

Başkan Toçoğlu, “Dünyada ve Türkiye’de birçok şehir, doğal güzelliklerden taviz vererek gelişmek zorunda kalıyor. Biz ise doğal güzelliklerimizi koruyarak, şehrimizi dönüştürmeye çalışıyoruz. Sakarya, yeşillikler şehridir ve yeşillikler içinde bir şehir olarak gelişecektir. Büyükşehir olarak, ne yaptığımızın bilincindeyiz. Başka şehirlere benzemeyeceğiz, onları örnek almayacağız, onlar gibi uydu şehirlere dönüşmeyeceğiz. Tam tersine Sakarya, mimarisiyle, yaşanabilir alanlarıyla, doğal güzellikleriyle örnek alınacak şehir olacak. Şehirciliğimizin temelinde insana, tabiata ve tüm canlılara saygı yer alıyor. Çocuklarımızı, doğadan, gökyüzünden mahrum etmeyeceğiz. Yeşili ve mavisiyle; doğaya uyumlu yatay mimarisiyle; güçlü sosyal dokusuyla; kültürel zenginliğiyle Sakarya, her geçen gün daha da yaşanabilir hale gelecek. Bu anlayışın bir sonucu olarak, bugün temelini atacağımız projemizin yanı sıra, şehrimize çok değerli projeler kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz.”

Şehrin yaşam alanları

“Sakarya Nehri’ni şehir ile buluşturarak, Sakaryapark’ı hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Yenikent bölgemize, Korucukpark ve Yenikentpark’ı kazandırdık. Ferizli ilçemize canlılık katan bir park inşa ettik. Pamukova’da Esentepe Park’ı tamamladık. Seyir Kulesi ile şehrimizde bir ilk olacak Maltepe Park’ı, yakın bir zamanda tamamlayarak, hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Hendek ve Arifiye ilçelerimizde çeşitli projelerimiz devam ediyor.”

Hoşça vakitlerin yeni adresi

“Bugün temelini atacağımız ve çok kısa süre içinde halkımızın hizmetine sunacağımız Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası Projemiz de bu misyonla hazırladığımız bir proje. Bu alanı, ailelerin huzur içerisinde vakit geçirebilecekleri, her kesimden insanların spor yapabilecekleri, doğal güzellikler içinde, bir vadiye dönüştürüyoruz. 170 dönüm arazi üzerinde hayata geçireceğimiz Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası Projesi, şehrimizin sosyal yaşantısına hediye edilecek, hoşça vakitlerin geçirildiği yeni bir adres olacak. Projemiz; çocuklar için oyun alanları, yetişkinler için fitness, koşu ve yürüyüş alanları, kafeterya, gölet ve 150 araçlık otopark ve zengin sosyal donatı alanlarını kapsayan kompleks bir proje”

Muhteşem bir ev sahipliği

“Bisiklet Adası projesi ile birlikte Yenikent bisikletle anılacak. Sakarya, sporla anılan bir şehir. Büyükşehir olarak sporu hayatın bir parçası olarak görüyor ve sporun çeşitlendirilmesi ve tabana yayılmasına yönelik yatırımlara devam ediyoruz. Spor tesisleri inşa ediyor, sporun her dalında sporcular yetiştiriyor, bisiklet yolları yapıyor, şehrimizin spor yelpazesini genişletiyoruz. Bugün temelini atıp kısa sürede hizmete sunacağımız Bisiklet Adası, aynı zamanda 2020 yılında Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde şehrimizde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak. Bisiklet Adası tüm donatılarıyla şehrimize gelen misafirlere muhteşem bir ev sahipliği imkânı sunacak.”

Yenikent daha da gelişecek

Milletvekili Üstün, “Allah’a hamdolsun ki Mehmetçiğimiz Afrin’de destan yazarken; ülkemizde de başka destanlar yazılıyor. Türkiye tam olması gereken gibi hizmetlerine devam ediyor. Yenikent önümüzdeki yıllarda daha da gelişecek. 3. Boğaz Köprüsü’nün yolu buradan geçecek. 1000 yataklı hastane için 400 dönüm alan ayrıldı. Yeniket’te mükemmel bir adliye projesi çiziliyor. Bir taraftan ülkemiz bir taraftan belediyelerimiz çalışmalarına devam ediyor. Çok büyük bir proje daha hayata geçiriliyor. 2020’de uluslararası bir organizasyona imza atacağız. Hükümetimiz, milletvekillerimiz, valiliğimiz, STK’larımız, muhtarlarımız ile Sakarya için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Onur ve gurur veriyor

Vali Balkanlıoğlu, “Sakarya ekonomisiyle tarımıyla turizmiyle gittikçe gelişen büyüyen önemli illerimizin başında. İhracatta 7. sıradayız. Tarımsal anlamda da büyük gelişmeler var. Şehrimizde birçok tarım ürünü yetişiyor. Yurtdışından ithal edilen süslü bitkileri artık buradan ithal ediliyor. Sakarya gelecekte çok daha iyi olacak. Belediye başkanlarımız birçok çalışma gerçekleştiriyorlar. Sakarya sanayide çok ileride. Bugün burada çok güzel bir hizmetin temelini atmak üzere bulunmaktan çok memnunum. Bu tesis bize onur ve gurur veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde önemli bir yarışmaya, Dünya Bisiklet Şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Ayrıca sosyal donatılarıyla bu mahalleye ve bölgeye hayat verecek bir projenin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

05 Mar 2018 - 16:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.