Yeni yıl mesajını böyle verdiler

Sosyal Gelişim Merkezi öğrencileri Halep'teki savaş mağduru olan çocuklara atkı, bere ve eldiven ördüler. Hazırladıkları yardımları yetkililere kendi elleriyle teslim ettiler.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi öğrencileri yılın son gününde anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Büyükşehir Belediyesi ve İHH işbirliğiyle ‘Bir Yürek de Sen Isıt’ kampanyasına ‘Kardeşim Üşümesin’ sloganıyla destek olan minikler, yardım kampanyasında ürettikleri atkı, bere ve eldivenleri yetkililere teslim ettiler. Ayrıca minikler harçlıklarından arttırdıkları paralarla satın aldıkları yardım malzemelerini de özenle paketlediler.

Onları misafir etmekten mutluyuz

Minik öğrenciler hazırladıkları mektupları okuyarak; yeni yılda tüm dünyaya barış, huzur ve mutluluk dilediler. Yardımları ulaştırmak için burada olduklarını ifade eden SGM Drama sınıfı öğrencilerinden Sudenur Tür, “Biz Sosyal Gelişim Merkezi Öğrencileri olarak Halep’teki kardeşlerimiz için başlattığımız kampanyamızdaki yardımları teslim etmek için buradayız. Biz ülkelerini, şehirlerini terk etmek zorunda olan arkadaşlarımıza, onların yanında olduğumuzu, onları ülkemizde misafir etmekten mutlu olduğumuzu söylemek istiyoruz” diye konuştu.

Dünya çocuklarını sevgiyle kucaklıyoruz

Berra Önger ise; “2017 yılının savaşların son bulduğu, hiçbir çocuğun ölmediği, kimsenin evini, şehrini, ülkesini terk etmek zorunda kalmadığı, barış, huzur, mutluluk dolu bir yıl olmasını diliyoruz. Sosyal Gelişim Merkezi öğrencileri olarak başta mülteci arkadaşlarımız olmak üzere tüm dünya çocuklarını sevgiyle kucaklıyoruz” dedi. Okunan yeni yıl mesajlarının ardından çocuklar yardımlarını yetkililere teslim etti.

31 Ara 2016 - 15:50 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.