Yeni Türkiye ve Reis…

YENİ Türkiye!..

Son 2 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımız her konuşmasında bu kavramı üstüne basa basa dile getiriyor.

“Yeni Türkiye” kavramı özellikle “Atatürkçüyüm” diyen sosyal demokratlar tarafından eleştiri konusu oluyor.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü kalkan yaparak bu kavram üzerinden Tayyip Erdoğan’ı ve Ak Parti Hükümeti’ni yıpratmaya çalışanların aslında cumhuriyet ruhuna ne kadar yabancı olduklarını net olarak görülebilirsiniz.

Oysa Ulu Önder, Kurtuluş Savaşı mücadelesinin ardından 'en büyük eserim' dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni tam bağımsız bir ülke olarak sürekli daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde “Yeni Türkiye” kavramını öne çıkardı.

Bunu Nutuk’ta da defalarca vurguladı…

Milli Mücadele ile işgal Kuvvetlerinin esaretinden kurtulan Türkiye’nin hızla kalkınıp modern, çağdaş ülkeler seviyesine ulaşabilmesi için büyük bir hamleye ihtiyaç vardı.

Gazi, o yıllarda “Yeni Türkiye” kavramıyla kolları sıvadı ve inkılaplarını gerçekleştirdi.

…………………..

Ulu Önder’in yıllar önce dile getirdiği “Yeni Türkiye” kavramını bugün Sayın Cumhurbaşkanı ifade ediyor.

Kurtuluş Savaşı ile 15 Temmuz darbe girişiminin farkı yoktur.

Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkenin yeniden bu kavrama ne kadar da ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

Devrim niteliği taşıyan bu kavram ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe sonrası arayı kapatmak için birlik içindeki “Yeni Türkiye”yi inşa etmek istiyor.

15 Temmuz, ülkemiz için kuşkusuz tarihi bir dönüm noktasıdır.

Kavgasız, dövüşsüz, demokratik bir Türkiye için bu süreç bir fırsat...

Bu hayali canlı tutmakta, hayata geçirmeye uğraşmakta yarar var. Ancak, siyasal-toplumsal hayallerin gerçekleşmesi için toplumun tümüyle “Yeni Türkiye ”ye sahip çıkması gerekli.

“Yeni Türkiye” kavi, dik ve diri durabilen Türkiye Cumhuriyeti, bu coğrafyanın ve coğrafya milletlerinin tek ümididir. Türkiye duygusallıktan uzak, uzun soluklu ve dik bir şekilde yolculuğa başlamak, başladığını sürdürmek zorundadır. Buna mecbur ve hatta mahkûmdur.Çünkü bu duruş, tarihin Türkiye’ye yüklediği manevi ve ilahi bir misyondur.

…………………..

15 Temmuz demokrasi müdafaası, darbeler karşısında ortak demokrat tavır olmanın bir adım ötesine gittiğinizde, Yeni Türkiye ”nin resmi kuruluş tarihidir.

Eski Türkiye, 15 Temmuz akşamı saat 22.00’de Boğaziçi Köprüsü’nde bitti.

Ülkede risklerin dününü, bugününü bilen"Reis"yolun bundan sonraki etaplarındaki kahpelikleri, kalleşlikleri, alçaklıkları, olası nifak ve ihtilafları, yolda ortaya çıkacak münafıklıkları, korkakların bedbinliklerini düşünerek ve öngörerek; yol ve yolun güvenliği konusuna bizzat müdahil olma kararı almalı.

Artık yolun ve yolculuğun her anında kontrol kendi inisiyatifinde olmalı. Çünkü inandığı değerler, misyon ve idrak bu mesuliyeti almasını gerektiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her ne kadar birileri sürekli gerilim sahneleri planlasa bile Türkiye’yi ekonomi, sağlık, yatırım, ulaşım, bilim, spor ve buna benzer birçok konuda dünyanın önemli ülkeleri arasına sokmaya, Türkiye’nin marka değerini yükseltmeye kararlı.

Artık Türkiye 15 Temmuz’u aşmış, yeni bir ülkenin huzur temellerini atmıştır.Türk Milliyetçisi olarak oğlumun ve kızımın geleceği için ben “Yeni Türkiye’yi istiyorum!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hamdi Yuluğ - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.