Yeni sistem ile sürücülere avantaj

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı şehir içi trafiğine kolaylık getirecek yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor.

Daha önce ‘Akıllı Trafik Yönetim Sistemi’ projesi kapsamında akıllı kavşak sistemlerinin kurulumuna başlanmış, Kart54 uygulaması yeni yüzüne kavuşturulmuştu. Bu kapsamda ‘Değişken Mesaj Sistemleri’ için de çalışmalar başladı.

Etkin yol ağı kullanımı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Değişken Mesaj Sistemleri’ ile trafik akışını kolaylıkla kontrol altına alabilecek, sürücülerimizi trafik yoğunluğu, trafik kazaları, hava ve yol durumu hakkında bilgilendirebileceğiz. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde araçlarımızı alternatif güzergahlara yönlendireceğiz. Böylelikle yol ağımızı da etkin bir şekilde kullanmış olacağız. Projemizde montajlarımız başladı. İnşallah en kısa süre içerisinde hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Trafikte akıllı dönüşüm

Proje kapsamında şehir merkezine giriş noktalarına ‘Değişken Mesaj Sistemi’ kurulumu yapılacağını açıklayan Pistil, “Giriş noktaları; Et Balık, Tek, Beşköprü, Yenikent ve Karasu-Kocaali merkez girişlerinde yer alacaktır. Mobil Uygulama Platformu sayesinde anlık yol durumu ve yoğunluk bilgisi haritalarla vatandaşlarımızla paylaşacağız. Vatandaşlarımıza sinyalizasyonu canlı olarak takip etme imkânı sunacağız. İnşallah trafikte başlattığımız akıllı dönüşüm sürücülerimize büyük kolaylık sağlayacak” dedi.

05 Ara 2018 - 13:58 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.