Yeni Eğitim-Öğretim yılı 24 Eylül'de

Sakarya Üniversitesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 24 Eylül Pazartesi başlıyor. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan yeni öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Üniversiteye yeni kayıt olan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Savaşan, "Hepinize hoş geldiniz diyorum. Hayatınızın en dinamik ve bundan sonrasının kalitesini belirleyecek yıllarını burada geçireceksiniz" dedi.

Tüm SAÜ öğrencilerine yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya'nın ve Sakarya Üniversitesinin öğrencilere sunduğu güzelliklerin, bir ömür boyu kendilerine eşlik edeceğini söyledi. Sakarya Üniversitesi mensubu olmanın bir ayrıcalık olduğunu dile getiren Prof. Dr. Fatih Savaşan, "Üniversite ile bütünleşmiş bir Sakarya'nın size kucak açtığını göreceksiniz. Kulağınıza Türkiye'nin irfanını fısıldayışını duyacaksınız. Şehirden kampüse çıkış, zirveye tırmanışınız da olacak; hayatınız boyunca kendiniz ve memleketiniz için zirvede kalmanın sırlarını burada idrak edeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Gayretli olun

Sakarya Üniversitesinin öğrencilerine en iyi eğitim, araştırma ve sosyalleşme imkânlarını sunmak üzere hazırlıklarını yaptığını ifade eden Rektör Savaşan, şunları söyledi: "Ayaklarınız bu topraklara basacak, buradan güç alacaksınız. Ama ufkunuz açık olacak. Realiteyi göreceksiniz ama idealiniz olacak. Her saniye mesafe alacaksınız. Memleketin kıt imkânlarından artırarak önünüze serdikleri için müteşekkir kalırken, her gün daha fazla katma değer yaratmanın altyapısını inşa edeceksiniz. Aldığınız mesafe için şükrederken almanız gereken mesafeyi düşünerek her daim daha fazla gayret edeceksiniz.

Sizler bize ailelerinizin emanetlerisiniz. Sizi hayata hazırlamak öncelikle hak ettiğiniz değeri vermekle başlar. Her biriniz bizim için bir değersiniz. Daha kampüse yaklaşırken bunu hissettirmek bizim görevimiz. Sakarya Üniversitesi, size alanınızla ilgili kaliteli eğitimi vermekle mükelleftir. Bu sorumluluğunu yerine getirmek için seferber olacaktır. Sizi bilgi ile donatma, bilgiyi işleme ve analiz etme yeteneği kazandırma ve yeni bilgi üretme kabiliyeti ile teçhiz etme sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklarımızı yerine getireceğiz."

Hedefiniz ve hayaliniz olsun

Üniversiteli olmanın bir gereğinin de hedef koyabilmek olduğuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, öğrencilerin bir hedefinin olması ve hayallerinin peşinden gidebilmesi gerektiğine dikkat çekti. Rektör Savaşan, "İyi insan olmak hedeflerinizin ilki olsun. İyi bir mühendis, iyi bir hekim, iyi bir ekonomist, iyi bir müverrih olun. Ufku tarayın. Söylenmemişi söyleme, yapılmayanı yapma, icat edilmeyeni icat etme azminiz olsun. Bilin ki birisi başarılı bir politikacı ise, diğeri başarılı bir bilim insanı ise, bir diğeri başarılı bir bürokrat ise siz de rahatlıkla en azından o kadar başarılı olabilirsiniz" diye konuştu.

Öğrencilere kendilerine güvenmeleri ve bu güvenin altının ise dolu olması önerisinde bulunan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İyi bir öğrenci olmanın derslerde başarılı olmanın ötesinde bir şey olduğunu bilin. İkinci bir üniversiteyi okumuş gibi olmak bu öteyi kavramakla mümkündür. En az bir spor veya sanat dalında kendini geliştirmeyen üniversite öğrencisi, sosyal etkinliklerde bulunmayan, bir dezavantajlının hayatına dokunmayan, bir veya birkaç sivil toplum kuruluşunda yer almayan üniversite öğrencisi dört yılını iyi dolduramamış demektir.

Derslerinizi önemseyin ama derslerde kaybolmayın. Zaman organizasyonu her şeyin başıdır. İyi organize edildiğinde zamanın ne kadar da bereketli olduğunu göreceksiniz. Sakarya'yı ve Sakarya Üniversitesini seveceksiniz. Biz hocalarınız her zaman yanınızda olacağız. Birlikte zaman geçireceğiz. Göreceksiniz ki bu şehrin ve üniversitenin bir ruhu var. İşte bu nedenle ileride bu şehirden ve üniversiteden bahsederken bir dosttan, bir sevgiliden bahseder gibi bahsedeceksiniz. Geçireceğiniz her anın verimli olmasını, Sakarya'ya ve SAÜ'ye gelirken koşar adımlarla gelmenizi temenni ederim. Biz burada bu temenniyi realize etme uğraşı içinde olacağız."

21 Eyl 2018 - 15:29 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.