“Yazmak için okumak gerekir”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri Yazar Merve Büyükçapar’ın katılımıyla gerçekleştirilen söyleşi ve imza günü ile devam etti.

İlk olarak Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluşan Yazar Çapar, daha sonra Faik Baysal Kütüphanesi’nde katılımcılarla buluştu. Çapar, ‘Kristal Sapan’ isimli kitabını katılımcılar için imzaladı.

“Okumak, düşünmek, hayal etmek”

Okuma benim için en vazgeçilmez anlardan biridir diyen Merve Büyükçapar “Yazı serüvenime lisede edebi metinler derslerinde başladım. Kendime yakın hissettiğim bu ders sayesinde yazma işlerimi ilerletebildim. Yazı serüvenime her yazar gibi bende şiirlerle başladım ve daha sonra öykü yazarak devam ettim. Yazmak için birinci gerekli olan şey okumaktır. Ne kadar çok okursanız bilgileriniz gelişir ve eliniz yazı yazamaya alışır. Yazmaya devam edebilmemiz için düşünmek, hayal etmek ve tasarlayarak ilerlememiz gerekiyor” sözlerini söyledi.

Yazmak özveri ister

Konuşmasına devam eden Büyükçapar “Ali Ural hocamızın yazarlık atölyelerinin benim için dönüm noktası olduğunu söyleyebilirim. Hepimizin yaşamında dönüm noktası diyebileceğimiz anlar olmuştur. O gün bunu bilmesem de benim için de bir dönüm noktası oldu. Edebi anlamda yazmaya, okuduğumu değerlendirmeye o günden sonra başladım. Eğer sizlerde hayatınızda önemli bir an için değer kazanmak istiyorsanız emek vermelisiniz. Yazmak, emek ve özveri ister. Gerçekten bu işe başlayacaksanız kendinizi buna hazırlamalısınız” diye konuştu

17 Eki 2018 - 12:23 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.