Yap üyeyi, al 20 lirayı

Bir sendika düşünün. Yıl sonuna kadar hedefi tutturması için, üyelere yeni üye yapmaları karşılığında 20 lira veriyor..!

Olur mu olur..! Üye sayısı binlerle ifade edilen bir sendika var… Bu sendikada yılsonuna kadar üye sayılarında artış yapılması gerekiyormuş.

Hedefe ulaşmak için ise sendika ilginç bir çözüm yöntemi bulmuş. “Getir üye formunu, götür 20 Lirayı”.

Dahası var.

Yani, il yönetiminde, ilçe yönetiminde olman, hatta başkan olman, buna mani değil. Üye yapan herkim olursa olsun 20 Lirayı alıyor.

Tabi merak şu:

Sendikanın görevi üye yapmak, üyelerin hak ve hukuklarını savunmak değil mi?

Ama burada, sanki kazanç müessesesi ön plana çıkmış gibi görülüyor. Bazılarının ise, mevcut üyeleri istifa ettirip, yeniden üye yaptırdığı da söylenmekte..! Tabi ne derece doğru bilinmez. Ancak, her yerde bu konuşuluyor.

İlginç olduğu kadar, kurnazca bir plan olduğu ortada..! Kime karşı, nasıl böyle bir oyunun içine girilir bilinmez. Ancak, bu uygulamanın herkesin dilinde olduğu ve adil olmadığı görüşüne rağmen, ilgili sendikanın bu konuda bildiğini okuduğu ifade ediliyor.

12 Kas 2015 - 22:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.