Yangın araştırma ve uygulama merkezi kuruluyor

Türkiye'de ilk defa SAÜ bünyesinde kurulacak

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından ‘Yangınla Mücadele Stratejik Yönetim’ , ‘Yangın Güvenlik’ ve ‘Yangın Eğitici Eğitimi’ olmak üzere üç ayrı sertifika programı verilecek.

SAÜ Mühendislik Fakültesi tarafından verilecek sertifika programlarında, ABD ve Avrupa ülkelerindeki benzerleri ile aynı kalite ve standarttaki eğitim sonucunda katılımcılara Avrupa Birliği Bologna süreci kapsamında tanınan sertifikalar sağlanacak.

Ayrıca SAÜ bünyesinde ‘SAÜ Afet Yönetimi Araştırma ve Uygulama Merkezi’ ile ‘Türkiye Yangın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi kurulacak ve ‘Türkiye Yangın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Türkiye’de ilk defa Sakarya Üniversitesi’nde olacak.

SAÜ’de yangın eğitimleri kapsamında Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Afet Yönetimi ana bilim dalı, Makine Mühendisliği ana bilim dalı altında, Yangın Mühendisliği lisansüstü programı ve Adapazarı Meslek Yüksekokulu’nda İtfaiyecilik ön lisans programı açılacak. İtfaiyede çalışan lise mezunu personelleri geliştirmek ve yetkinlik kazandırmak için kurulan İtfaiyecilik ön lisans bölümü uzaktan eğitim verecek.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenecek sertifika programlarının tanıtımı kapsamında Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonu’nda bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yılmaz Uyaroğlu, Yrd. Doç. Dr. Gültekin Çağıl, İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Sönmez, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan ve İtfaiye Daire Başkanı Yusuf Çelebi katıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan ise, Büyükşehir Belediyesi’nin Yangın Eğitimleri konusunda Sakarya Üniversitesi’ne her türlü destek ve yardıma açık olduğunu söyledi.

Önümüzdeki günlerde Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi arasında imzalanacak protokolle verilecek eğitimlerin uygulama aşamasına geçilmiş olacak.

15 Ağu 2014 - 18:41 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.