Yamaç Paraşütçüleri tanıştı

Sakarya Üniversitesi Yamaç Paraşütü Topluluğu tarafından Tanışma Toplantısı düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda topluluk üyeleri birebirleriyle tanıştı ve topluluğun yapmış olduğu etkinlikler gösterildi. Yamaç paraşütü ile ilgilenen öğrencilere yönelik ayrıntılı bilgiler verilen etkinliğe konuşmacı olarak yamaç paraşütü öğretmen pilotları Abdullah Yıldız ve Tuğcan İstim katıldı.

Yamaç paraşütünün geçmişten günümüze kadar olan sürecini anlatan Abdullah Yıldız, günümüzde yapılan bazı değişikliklerden de bahsetti.

Çantaya sığan özgürlük

Yıldız, hava sporlarını sıra dışı insanların yaptığı görüşüne karşı olduğunu belirterek, "Havacılık aksine disiplin gerektiren bir alan. En büyük avantajlarından biri de bir çantaya sığan özgürlüktür. Havacılık gelişime çok açık ve olimpik olma yönünde ilerliyor. Havacılık ile uğraşan insanlar krizleri daha iyi yönetebilecek yeteneğe sahipler" dedi.

Kazalar insan kaynaklı

Yamaç paraşütünde kazaların ekipman değil insan kaynaklı olduğunu söyleyen Yıldız, "Paraşütün ipleri çok sağlam ve yedek paraşüt var. Ekipmandan yana sorun olmuyor. Sorunlar genellikle seviyesi olmayan bir düzeyde uçuş yapan insanlardan, insanların teorik ve uygulama eksiği olduğu halde uçmasından kaynaklanıyor" dedi.

Yükseklik korkusu olanlar

Yıldız, yükseklik korkusuna sahip olan insanların da yamaç paraşütü sporunu yapıp yapamayacağı konusunda ise şunları söyledi: "Yükseklik korkusu bir sandalyenin üzerine çıktığında bile yere bakamamaktır. Onun dışında beşinci kattan aşağıya ben bile hala bakamıyorum. Bunun sebebi düşersem zarar göreceğim korkusudur. Ama uçarken gerekli ekipmanınız olduğu için güvende hissediyorsunuz."

Tuğcan İstim ise kariyer hayatından bahsederek başladığı konuşmasında öğrencilere yamaç paraşütü seviyelerini ve bu alanda kariyer planlamasının nasıl olacağını anlattı.

Öğretmen pilotların konuşmalarının ardından yamaç paraşütü eğitimi, etkinlik takvimi ve ücretler hakkında topluluk üyeleri tarafından bilgi verildi.

Etkinliğin sonunda geçen sene eğitimden mezun olan öğrencilerin sertifikaları verildi.

03 Kas 2017 - 11:49 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.

01

kerem alkan - Sizlerde, profesyonel eğitmenler ile birlikte yamaç paraşütü uçuşu yapabilirsiniz. Websitemizden ayrıntılı bilgi edinebilir veya telefon ile ulaşabilirsiniz. http://www.sakaryayamacparasutu.com 0544 226 6077

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Kasım 11:49