“Yağcılık yapan yandaş sendika…”

Kamu Sen Sakarya İl Temsilcisi Rahim Varol “Zalim ve zulüm içindeki idareciler..!” ifadesini kullandı.

Türk Büro Sen Sakarya Şube Başkanı, Türk Kamu Sen Sakarya İl Temsilcisi rahim Varol açıklamada bulundu.

Başkan Varol açıklamasında şunları dile getirdi

Öyle idareciler var ki çalışan arasında STK lar arasında ayrım yapan, hak edenin hakkını başka bir çalışana veren ötekileştiren. Siyasilere yandaş sendikaya yağcılık yapıp koltuğunu korumak adına haksızlık yapan idareciler hatta idareci konumunda bulunan siyasiler

Dinden imandan onurdan itibardan haktan adaletten dürüstlükten dem vurup çalışan arasında kayırmacılık yapan idareciler, siyasiler aşağıdaki hadis-i şerifleri okuyun da bakalım ne kadar adaletlisiniz ne kadar Müslümansınız ne kadar dindarsınız onurlusunuz adaletlisiniz dürüstsünüz görün.

Bu sözüm zalim idareci ve siyasilere hiçbir şeyi örnek almanıza gerek yok memurlardan yola çıkarak bir düşünün yandaş sendikaya ne kadar yağcılık yapıyorsunuz bunların sözlerine bakarak kaç memura zalimlik ve zulüm yaptınız . Onun muhasebesini yapın.

Ancak sizden ve sizin gibilerden korkup sessiz ve tepkisiz kalan memur arkadaşlarımızda yaşadıkları hak kayıplarına sessiz kalarak size boyun eğmelerini de anlamış değilim. Koynunda yılan besler gibi yandaşları besleyip büyüten ve haksızlıklara maruz kalan memur arkadaşım haksızlıklara boyun eğmeyeceksin.

Allah'ın Kudretinin üzerine Kudret tanımıyoruz

Bu dünyada sizin gibi zalimlik ve zulmedenler ile sonuna kadar mücadelemiz sürecek ama öbür dünyada da iki elimiz iki yakanızda olacak.

Ahkam kesmekle olmuyor

İdareciliğin mesuliyeti bilmeyen zulüm abideleri iyi okuyun da belki kendinize çeki düzen verirsiniz konuşmayla olmuyor uygulayacaksınız

İdareci olmanın mesuliyeti çoktur. Maiyetindekilere adaleti gözetmeyen âmir, onlara zulmetmiş olur. Zulmün günahı ise büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Allahü teâlânın en sevmediği kimse, zalim idarecidir.) [Tirmizi]

(Kıyamette, insanlar arasında en çok azap görecek kimse, zalim idarecidir.) [Taberani]

(Âdil olmayan âmir, yüzüstü Cehenneme atılır.) [Hakim]

(Cehenneme girecek ilk üç sınıf insandan biri zalim âmirdir.) [İbni Hibban

(Siz âmir olmaya düşkünsünüz. Halbuki, hakkını gözetenler hariç, âmirlik, kıyamette pişmanlıktır.) [Buhari]

(Ey Abdurrahman, âmirlik isteme! Eğer sen istemeden bir makama getirilirsen, Allahü teâlâ yardımcın olur. Eğer kendi arzunla âmir olursan, Allahü teâlânın yardımından mahrum kalabilirsin.) [Hakim]

Bu hadis-i şerifler, âmirliğin mesuliyetli bir iş olduğunu göstermektedir. Bu bakımdan âmir olmak hevesiyle yanıp tutuşmak zararlıdır. Eğer istemediği halde, bir kimseye vazife verilirse, hizmet için vazifeyi alması caizdir.

17 Haz 2016 - 14:21 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.