“Ya tazminat, ya kadro”

Sakarya’da sağlık çalışanları çok önemli bir karar arifesinde. Ya kadroyu, ya da aldıkları tazminatı kabul edecekler.

Son günlerde Sakarya sağlık camiasında 4 Aralık 2017 tarihinde taşerondan kadroya geçen sağlık çalışanları bugünlerde ciddi bir sorunla karşı karşıya.

Koop iş Sendikası dava açmıştı

Sakarya Sağlık çalışanları kadroya alınmalarının ardından, doğan bazı haklarını alamadıkları gerekçesi ile Koop iş Sendikası aracılığı ile konuyu yargıya taşıdılar.

Sakarya’da taşerondan, kadroya geçen sağlık çalışanlarının sayısının 600 civarında olduğunu dile getiren Türk İş ve Demiryol İş Sendikası Başkanı Cemal Yaman;

“Bu arkadaşlardan 400’e yakını sendikaya yetki verdi ve ardından açılan dava ile 8-10 bin lira civarında tazminat almaya hak kazandılar. Ardından herkes tazminatını aldı. Tabi vekalet vermek istemeyen ve çekingen davranan 180 civarındaki sağlık çalışanı, arkadaşlarının tazminat aldıklarını görünce aynı haktan yararlanmak adına, ilgili sendikaya vekalet verdiler. Sendika yeniden bu hak sahipleri için dava açtı” dedi.

“Hükumet, ya para, ya kadro”

Yaman açıklamasının devamında,

“Hükümet kadroya aldığı taşeron işçilerle yaptığı sözleşme gereği dava açma hakkını da elinden aldı. Hatta ‘Seni kadroya alırım, ancak, açtığın davadan feragat edersen’ dedi. Oysa zamanında dava açıldığında vekâlet vermiş olsalardı, şimdi b duruma maruz kalmayacaklardı. İşte bu nedenle, tazminatı alan ve sonradan dava açan işçiler iki ara bir derede kalarak, ya kadroya girmeyi ya da tazminatı geri ödemeyi kabul edecekler” dedi.

“24 ve 36 taksitte ödeyecekler”

Konuyla ilgili olarak Türk İş Sakarya İl Temsilcisi Cemal Yaman, Koop İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Şevket Ulusinan, Koop iş Sendikası Sakarya Şube Sekreteri Yahya Kaya bir araya gelerek konuyu değerlendirdiler.

Yapılan Değerlendirme sonucunda Sakarya Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ile görüşen Türk İş Sakarya İl Temsilcisi ödeme konusunu ele aldılar.

Bakan Yaman, Öğütlü ile yaptığı görüşme ile ilgili olarak;

"Sağlık çalışanlarımıza yardımcı olmak için çalışıyoruz. Sakarya Sağlık İl Müdürü Öğütlü ile ilgili yaptığımız görüşme olumlu geçmiştir. 10. Bin liranın atında olanlara 24 ay, 10 Bin liranın üzerinde ödemesi olanlara da 36 ay vade yapılmasını görüştük. Konuya sıcak yaklaşan Sağlık İl Müdürü Öğütlü, talebimizi olumlu değerlendirerek , Sağlık Bakanlığı'na ileteceğini, gelen yanıta göre ödemelerin alınacağını bizlere söyledi. Bakanlığın talebimize olumlu yanıt vereceği kanaatindeyiz" ifadelerine yer verdi.

24 Eyl 2018 - 11:30 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.

04

KUL HAKKI - dava açmak için avukata vekalet verler davayı geri çektiği içim 2000-3000 lira arasında vaukata para ödemek zorunda kaldılar hakmı bu hiç bir şey yapmadan o para alınmaz ve haram olur bu konuıyada el atılsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:30
03

Çalışan - Sendikacılara teşekkür. Ancak yapılan haksız hukuksuz bir uygulama. Önceden alan hak ediyor, sonradan alan, geri ödüyor. adaletli dimi bu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:30
02

Hastane - Bankaları zengin edeceğiz. Benim şahsen bu parayı bir seferde ödemem mümkün değil. Nasılsa, 24 taksitte ödeyeceğim. ama paranın 3'te biri kadar faiz ödeyecğeğiz bankalara. allah var allah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:30
01

Sağlık çalışanı - Yazık yahu yazık.. Biz bu parayı bugünün şartlarında nasıl ödeyeceğiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 11:30