'Veli desteği olmadan başarı beklenmez'

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜGVA arasında düzenlenen protokol kapsamında 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi´nde Sakarya Eğitim Akademisinin ilk veli eğitimi olan 'Ergen Psikolojisi Semineri' düzenlendi.

Eğitim semineriyle ilgili değerlendirmede bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişiminde en önemli etkenlerin başında aile geldiğini belirterek, çocuklarımızın kalıtım yoluyla getirdikleri özelliklerin ne kadar gelişeceği, nasıl biçimleneceği ve daha sonraki yılları nasıl etkileyeceğinin aile içinde şekillendiğini söyledi.

Çocukların eğitimlerinde okul-aile işbirliğinin önemine vurgu yapan Durmuş, çocukların sağlıklı olarak gelişimlerini tamamlayabilmeleri ve okuldaki eğitim faaliyetlerini yürütebilmeleri için aile ve okul arasında sıkı işbirliği olması gerektiğini kaydetti. Durmuş, Sakarya Eğitim Akademisi faaliyetleri arasında yer alan veli seminerlerinin ihtiyaç halinde her zaman düzenleneceğini belirterek emeği geçenlere ve katılım gösteren velilere teşekkür etti.

İki gün devam eden Ergen Psikolojisi seminerlerinde, eğitmenlerimiz Emre Aytekin ve Günnur Ermiş tarafından velilerimize yönelik ergenlik, ergenlik dönemi davranış bozuklukları ve sebepleri, ergenlikte özgüven ve sorumluluk duygusu, öfke kontrolü ve stres yönetimi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, internet bağımlılığı, madde bağımlılığı konularında bilgi verildi.

18 Eki 2018 - 13:24 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.