Ve Acartürk Açıklıyor

Sakarya Barosu Eski Başkanlarından Av. Alirıza Acartürk, MHP’den Milletvekili aday adaylığını açıklıyor. Acartürk, 6 Mart Cuma günü saat 14.00’te parti il binasında bir basın açıklaması yapacak.

MHP ve Ülkücü hareketin önemli isimlerinden, Sakarya Barosu Eski Başkanlarından Av. Alirıza Acartürk, MHP’den milletvekili aday adayı oluyor. Acartürk, aday adaylığı ile ilgili basın açıklamasını 6 Mart Cuma günü saat 14.00’de MHP Sakarya İl Binası’nda yapacak.

Acartürk, basın açıklamasında neden aday adayı olduğunu kamuoyuna ve partililere duyuracak. Basın açıklamasına, İl ve ilçe yönetimlerinin yanı sıra, eski yönetimler, gençler ve partili kadınların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

1964 yılında Sakarya’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Hızırtepe İlkokulu ve Arifiye Öğretmen Lisesi’nde tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

1998 yılında Sakarya Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukatlığa başladı.

Sakarya Barosu’nda 1998-2002 yılları arasında Genel Sekreter, 2006-2008 yılları arasında ise Baro Başkanı olarak görev yaptı.

Sakarya’da çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu ve başta Sakaryaspor olmak üzere spor kulüplerinde yöneticilik yaptı.

Lise yıllarında aktif olarak ilgilenmeye başladığı ülkücü harekete, Üniversite yıllarında teşkilat başkanlıkları gibi önemli görevler üstlenerek devam etti.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu döneminde, yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Merhum Alparslan Türkeş’in bizzat seminer verdiği gençlerin arasında yer aldı.

Sakarya’da MHP teşkilatlarında çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra, partisinden 1994 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Adapazarı Belediye Başkan aday adaylığı ve 2011 Genel Seçimlerinde ise Sakarya Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

05 Mar 2015 - 17:32 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.