Vatandaşın Haklı İsyanı

Domuz gribinden insanlar ölüyor, nezleden hastaneler dolup taşıyor dezenfekte çalışmaları ile ilgili kimse kılını kıpırdatmıyor

Bu resim ve yazı “sizden gelenler” köşesine gelmiştir.

Bu güzel paylaşımı Sakarya kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

İstanbul’ da yine CHP'li Ataşehir Belediyesi, grip ve nezle salgını yanı sıra artan domuz gribi vakaları nedeniyle tüm okul ve ibadethaneleri dezenfekte ederek, insan sağlığına verdiği önemi gösteriyor.

Üstelik;

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, çevre ve halk sağlığını tehdit eden canlılara karşı yaptığı tüm ilaçlama ve dezenfeksiyon faaliyetlerinde, Dünya Sağlık Örgütü’nce önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçları kullanıyor.

Oysa Sakarya’da Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile 16 Büyükşehir Belediyesi var. Hiçbir konuda hiçbir şekilde, okullar, ibadethaneler ve toplu anlar ile ilgili dezenfekte çalışmaları yapılmıyor.

İstanbul Ataşehir Belediyesi Mevsimsel şartlar dolayısıyla son günlerde İstanbul ve yurt genelinde grip ve nezle gibi bulaşıcı hastalıkların artması sebebiyle Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçedeki ilaçlama çalışmaları artırıldı.

Salgın ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasında büyük etkisi olan ortak kullanım alanlarında, hastalık yapıcı mikropların ilaçlama yönetimiyle yok edilmesi için düzenli olarak yapılan dezenfeksiyon çalışmaları yoğunlaştırıldı.

En değerli varlığımız olan çocuklarımızın ve halkımızın sağlını korumak amacıyla, Ataşehir genelinde bulunan 60 okul, 67 ibadethane ve diğer toplu kullanım alanları, salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı 10-12 günlük periyodik aralıklarla Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından dezenfekte ediliyor.

Sakarya’da 723 Okul, 2 Bin civarında cami, 100’e yakın Mescid var. Ancak Sakarya’da Büyükşehir Belediyesi dâhil, tüm ilçe belediyeleri bu konuda hiçbir şekilde adım atmış değiller.

Merak ediyorum Bu şehrin sahibi, yöneteni yok mu diye?

Not;

Bu şehri makamlardan yönetmek yerine, farklı ticari alanlardan yönetmeye çalışan Ak Partimizi seçmene ve Sakarya halkına farklı gösteren zihniyet fukarası yöneticileri kınıyorum.

Bu şehir her siyasinin, bürokratın konuştuklarında “İstanbul-Ankara ile yarışan vizyon bir şehirdir” diyerek nutuk atılan değil, icraatları ile bu şehirde yaşayan güzel insanlara yapılan hizmetler ile ancak istenilen hedefe ulaşabilir. Makama günledir gelmeyen, AVM’lerden şehir yönetenler ile değil. Çok değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız ve Ak Parti Genel Başkanımız Muhterem Ahmet Davutoğlu acaba bu yöneticilerin vurdumduymaz tavırlarını görse ne derdi? Merak ediyorum. Utanmasınlar, Ataşehir Belediyesi’nin yaptıklarına bakıp örnek alsınlar bence.

21 Mar 2015 - 12:42 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.