Valilikten basın açıklaması

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yakınları ve akrabalarının, Vali Yardımcılarının ve Özel Kalem Müdürünün ismi kullanılması yönünde basın açıklaması yapıldı.

Konu ile ilgili Sakarya Valiliği açıklama yaptı: "Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun yakınları ve akrabalarının, Vali Yardımcılarının ve Özel Kalem Müdürünün ismi kullanılarak; hayırsever vatandaşlarımız ile iş adamlarımızın iyi niyet duyguları istismar edilerek, kötü niyetli kişiler tarafından çeşitli bahanelerle bağış adı altında yardım talebinde bulunulduğuna dair duyumlar alınmıştır.Sayın Valimizin şahsı, Cumhuriyet Başsavcısı, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı ve hiçbir devlet kurumu ya da görevlisi tarafından vatandaşlardan bu gibi taleplerde bulunulması yasal olmadığı gibi bunu dile getirmek de mümkün değildir.

İyi niyetin suiistimal edilmesine yönelik böylesi dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla kolluk görevlilerimiz tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır.Vatandaşlarımızın böyle bir durum ile karşılaşması halinde öncelikle 0264 251 35 00 numaralı telefonu arayıp Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğü ile görüşerek durumu bildirmeleri, ayrıca Emniyet Müdürlüğünün 155 veya Jandarma Komutanlığının 156 numaralı hatlarını arayarak ihbarda bulunmaları ve kesinlikle herhangi bir ödeme de yapmamaları önem taşımaktadır."

16 Oca 2018 - 13:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.