Valilikte Devlet Övünç Madalya ve Beratı Tevcih Töreni

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Şehit Aileleri ve Gazilerimize teslim edilmek üzere Sakarya Valiliğine gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının tevcihi için tören düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; SBB Başkanı Zeki Toçoğlu, Garnizon ve Tugay Komutanı P. Alb. Mustafa Cüneyt Arıkan, Vali Yardımcıları Zeki Koçberber, Abdul Rauf Ulusoy, Erdoğan Ülker, Mehmet Fatih Çiçekli, Bekir Dınkırcı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kaymakamlar, kamu kurum ve kuruşlarının yetkilileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şube Başkanı Hayrettin Kaplan, Şehit yakınları, Gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tüm Şehitlerimiz için yapılan duanın ardından, özgeçmişi okunan Şehitlerimizin Aileleri ile Gazilerimize Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarını takdim eden Vali Balkanlıoğlu, Vatan, Millet ve inançları uğruna canını ortaya koyan güvenlik güçlerimiz ile 15 Temmuz’un kahramanlarını rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, Milletimizin her daim kendilerine minnettar kalacağını ifade etti.

Şehit yakınlarının bizlere emanet olduğunu, Şehitlerimizin Vatan, Bayrak ve inançlarımız uğruna hayatlarını ortaya koyduklarını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Gazilerimiz de canlarını ortaya koymuş, ancak Yüce Allah onların yaşamasını istediği için şuanda bizimle beraber ve aramızdalar.

Sayın Cumhurbaşkanımızın imzaladığı Devlet Övünç Madalyalarını Cumhurbaşkanlığını temsilen kendilerine takdim etmenin onur ve gururunu hep birlikte yaşadık. Bu madalyalar, Şehit Ailelerimize, Gazilerimiz ile ailelerine Devletimizin minnet ve şükranlarının nişanesidir. Biliyorum ki; bunları ebediyen başköşede saklayacaklardır.

İlimizdeki Şehit Ailesi ve Gazilerimizin tamamını ziyaret ettim. Bu ziyaretlerde gördüm ki; Şehit Ailelerimiz çocuklarının küçüklüklerinden bu yana kullandıkları her şeyi saklamış, aldıkları berat, nişane, madalya ve ödülleri sergileyerek Şehitlerimizin odalarını adeta müze haline getirmişler. Bugün kendilerine takdim ettiğimiz Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarını da en mutena köşede sergileyeceklerinden eminim. Allah bu Millete, Devlete ve annelere başka acılar yaşatmasın. Ama gerektiğinde Vatanımızı müdafaa mecburiyeti ortaya çıktığında, bizler de Şehit olmak için hayatımızı seve seve vermeye hazırız” dedi.

18 Oca 2018 - 17:46 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.