Vali Balkanlıoğlu KYK'daydı

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, KYK tarafından geleneksel olarak birçok ilde düzenlenen ve ilimizde sinema alanında programların yer alacağı 3. Tematik Kış Kampı açılış törenine katıldı.

Programa Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, yönetmen-yapımcı, sinema, tiyatro ve dizi oyuncuları ile öğrenciler katıldı.

Kamp için Bursa, Erzurum, Hakkâri, Gümüşhane, Mersin, Sivas ve Şanlıurfa’dan gelen öğrencileri ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Kredi Yurtlar Kurumu ve Gençlik Spor Bakanlığımız, sadece öğrencilere barınacak yer temin etmiyor, aynı zamanda onların okula gidip gelmeleri için servis hizmeti de veriyor. Kurumun, öğrencilerin hoşça vakit geçirmeleri ve yurtta kaldıkları süre içinde çeşitli kurs, seminer, eğitim toplantıları, değerler eğitimi gibi birçok konudan daha fazla istifade etmeleri, nitelik kazanmaları için gayret içerisinde olması son derece sevindirici bir gelişmedir.

Film yapımcılığı, sinema, tiyatro gibi eğlence sektörü, aslında bizim camiamıza biraz uzak kalıyor. Ancak eve gittiğimiz zaman hemen televizyon başına geçiyoruz veya ailece güzel vakit geçirmek için sinemada kaliteli ve güzel filmler seyrediyoruz.

Aslında günümüzde elinde akıllı cep telefonu olan herkes yönetmen olmuş gibi senaryosunu kendi yazıp, filmini kendi çekiyor ve yayınlıyor. Sosyal medya denen bir olgu da hayatımıza bir anda girdi ve ülkemizde herkes yönetmen olmaya başladı. Kendimden de örnek vermek istiyorum. Ben Sakarya Valiliği görevine 4 Temmuz günü ilimize gelerek, mutat uygulama ne ise o şekilde başladım. Göreve başladıktan yaklaşık 11 gün sonra büyük badirelerin atlatıldığı 15 Temmuz’un yıl dönümünde gece yarısı, Şehit yakınları ve Gazilerimiz o anı tekrar yaşamak istediklerini belirterek Valiliğe ziyarete gelmek istediler.

Ben de Demokrasi Meydanındaki programdan yeni ayrılmıştım. Onların isteğini kırmamak için Valiliğe geldim. Valilik makam katına doğru merdivenlerden çıkarken, Şehit yakınları ve Gazilerimiz tekbir getirmeye başlayınca bu anlar kameraya alınmış ve sosyal medya üzerinden de yayınlanmış. Ertesi gün ‘O Vali tekbirlerle makama geldi’ gibi bir algı oluşturularak şahsım hakkında haber yapıldı. Yayınlananlar doğruyu yansıtmıyordu, gerekli ve doğruların yer aldığı açıklamalar yapıldı. Ancak yayınlanalar ister doğru, ister yanlış olsun, sosyal medya dünyası günümüzde büyük bir güç olarak karşımıza çıkıyor.

Sosyal medyanın dışında sinema ve televizyon dünyası da büyük bir camia. Bu alanların da son derece nitelikli, düzgün, değerlerine bağlı insanlara çok ihtiyacı var. Şuan aramızda olan ve göreve geldikten sonra da TRT’ye büyük ivme kazandıran, genç, çalışkan Genel Müdürümüzden televizyon ve sinema dünyası üzerine yapılacak söyleşilerde fazlasıyla istifade etmenizi tavsiye ederim” dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, KYK Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu’nun da birer konuşma yaptığı programda Vali Balkanlıoğlu, dostluk ve kardeşlik duygularının yeniden pekişeceği, sinema ve televizyon dünyası ile ilgili birçok konunun tartışılacağı organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ettiğini de ifade etti.

Program sonunda KYK Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı, Cumhuriyet Başsavcısı, Kaymakamlar ve KYK İl Müdürü ile birlikte Sebahattin Zaim Erkek Öğrenci Yurdunu ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, yemekhanede sıraya girerek aldığı yemekleri çok beğendiğini ifade etti.

15 Oca 2018 - 17:09 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.