Uzunçarşı Projesi Esnafa Göre Şekillenecek

Tarihi Proje Esnafın Görüşleriyle Şekillenecek

Kasım Meclis Toplantısı’nda Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi’ni hayata geçirmek için meclis üyelerinden yetki alan Başkan Toçoğlu, “Esnafımızın endişelerini anlıyoruz. İnşallah bu endişeleri en aza indirecek şekilde çok açık ve çok şeffaf bir çalışma gerçekleştireceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Tüm meclis üyelerinin onay verdiği Tarihi Uzun Çarşı Yenileme Projesi’nin hayata geçirilmesi için başkan ve encümene yetki verilmesini içeren madde ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Tarihi Uzun Çarşı, sit alanı olan bir bölge. Adapazarı Belediyemiz yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalıştığı projeyi anıtlardan geçirdi. Bu kapsamda Tarihi Uzun Çarşı’daki tescilli binalar ortaya çıkarılacak ve imar aykırı binalar kaldırılacak” diye konuştu.

Belediye ve esnaf temsilcileri buluşuyor

Projenin esnaf ile yapılacak istişarelerle şekilleneceğini de açıklamalarına ekleyen Toçoğlu, “Hafta sonunda Bursa’da da incelemelerde bulunduk. Biz çalışmamızın devamında üstünün kapanması ile ilgili bir çalışmayı gerçekleştirebiliriz. Esnafımız ne istiyorsa o olacak. Proje ile ilgili de bir çalışma yapılacak. Belediye ve esnaf temsilcilerimiz bir araya gelecek. Bu proje çok hassas bir proje. Yargı kararlarıyla kamulaştırmalar olacak” ifadelerini kullandı.

Endişeye gerek yok

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Endişe edilecek bir durum yok. İnşallah ortaya çok güzel bir proje çıkacak. Belediyemizden, esnafımızdan ve mühendislerden oluşan temsilci heyeti proje üzerinde çalışacak. Bu projenin anıtlardan geçen ana hatları önemli. İş yerlerinin iç dizaynı gibi konuları esnafımız belirleyecek. Esnafımızı anlayışla karşılıyoruz. İnşallah bu endişeleri en aza indirecek şekilde çok açık ve çok şeffaf bir çalışma gerçekleştireceğiz. Niyetimiz hayır, projenin akıbeti de hayır olur inşallah” dedi. Başkan Toçoğlu’nun açıklamalarının ardından devam eden Kasım Meclis Toplantısı’nda İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırı oy birliği ile kınandı. Başkan Toçoğlu AK Parti ve MHP Grubuna gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

İsrail’in saldırısı kınandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ilave 13 madde ile toplam 57 madde görüşüldü. Sayıştay Denetim Raporu’nun meclis üyelerinin bilgisine sunulmasının ardından başlayan oturumda 1 ve 12. maddeler dâhil olmak üzere toplam 13 madde komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edilirken, 13. madde geldiği komisyona geri gönderildi. 14 ve 38. maddeler dâhil olmak üzere 25 madde İmar Komisyonu’na havale edilirken; 39 ve 44. maddeler arasındaki 6 gündem ittifakla kabul edildi. 45 ve 53. maddeler arasındaki 9 madde ise İmar Komisyonu’na gönderildi. Büyükşehir Meclisi’nde alınan kararla gündemin 54. Maddesinde, tüm meclis üyelerinin oy birliği ile İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırı kınandı. Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 55, 56 ve 57. maddeleri görüşmek üzere Büyükşehir Meclisi 17 Kasım Pazartesi günü tekrar toplanacak.

10 Kas 2014 - 16:34 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.