Uyguladığımız Projelerle Örnek Olmalıyız

Sakarya Makine İmalatçıları Birliği başkanı Günay Güneş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş’i ziyaret ettiler.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri genel kurulun ardından Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden SAMİB Yönetim Kurulu, SATSO Yönetimi’ne yeni görevlerinde başarılar dileyerek tebrik etti.

SATSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Akgün Altuğ, söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sakarya’nın makine imalat sektöründe Doğu Marmara bölgesinde önemli bir üretim üssü olmasının yanı sıra Türkiye’ye örnek başarılı bir ihtisaslaşma gösterdiklerini belirtti.

Başkan Altuğ konuşmasının devamında iş dünyası olarak aldığımızdan daha fazlasını satabilmek gerektiğini, ekonominin bu yolla ileriye gideceğini ifade ederek “Sakarya’nın potansiyelini fırsata çevirmeliyiz. Çalışmalarımız, hızla planlama aşamasından, uygulama aşamasına geçmeli. Uyguladıklarımızla örnek olmalıyız.” dedi.

Yabancı Öğrencilerle bakir pazarlara açılmalıyız

Yabancı uyruklu yabancı öğrencilerin de birer ticaret elçisi olması ve bu yönde yetiştirilmesinin önemine değinen Başkan Altuğ “Dış pazarlara aktif bir şekilde açılmak konusunda yabancı öğrencileri çok iyi değerlendirmeliyiz. İş dünyası ve üniversite işbirliği bu anlamda aktif çalışarak gelecek vaad eden bir nesil ile bakir pazarları keşfetmeli, ülkemizi de onlara tanıtmalıyız. Bu öğrencilerimizin firmalarda staj yapmaları ile başlayan programların devamlılığı ve çeşitliliği sağlanmalı. Sakarya Üniversitemiz ve SAMİB’in bu konuda yaptığı çalışmalarla bizlerin paydaşı, destekçi olacağına inanıyorum. ” diye konuştu

Ur-Ge çalışmaları

SAMİB Başkanı Günay Güneş ise SAMİB olarak mesleki sektörel çalışmaların yanı sıra KOBİ’lerin vizyonunu açacak Ur-Ge projeleri ürettiklerini dile getirerek söz konusu yabancı uyruklu öğrenciler konusunda üniversite işbirliği ile yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Güneş konuşmasında “ Biz inanıyoruz ki dünyanın en iyi ürününü üretsek bile bunun tanıtımını ve dünyaya yayılımını sağlamazsak bir işe yaramıyor. Bu sebeple UR-Ge projeleri büyük önem arz ediyor. Bu konuda iş dünyası ve üniversite işbirliğine önem vermeliyiz. SATSO ile ortak çalışmalar yürütmekten memnuniyet duyacağız.” ifadelerini kullandı.

22 May 2018 - 17:20 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.