Ürtiker Nedir.!

Vücud'da Kaşıntılar ve Kırmızı Kabartılar Oluşuyorsa Nedeni Nedir, Ne Yapılmalı.?

Halk dilinde kurdeşen olarak bilinen Ürtiker hastalığı belki de yüzlerce farklı nedenden ötürü oluşabilen, deride kaşıntı ve dökülmelere neden olan fiziksel bir rahatsızlıktır.

Her dört kişiden birinde görülebilmektedir.

Verdiği rahatsızlık birçok hastalığın verdiği rahatsızlık gibi sıkıntılıdır. Zira kaşıntı kimi zaman dayanılmaz bir hal almaktadır.

Bu nedenle küçümsenmemelidir. Ürtikerin en bariz belirtileri şunlardır:

kurdesen-urtiker- Ciltte 30 cm ye kadar varabilen kabarıklıklar.

- Vücudun kızarması ve bu kızarıklarla birlikte dayanılmaz bir kaşınma hissi

- Ateş

- Cilt döküntüsü

Bu belirtiler halk dilinde kurdeşen, tıp dilinde ürtikerin belirtileridir. Peki, ürtikere ne neden olur? Başta da dediğimiz gibi birçok nedeni olabilir bu rahatsızlığın. Ancak belli başlıcaları şunlardır:

- Kalıtsal olması. Genlerden gelen birçok rahatsızlık bulunmaktadır. Dolayısıyla ürtikerde kalıtsal olabilmektedir.

- Stres. İş hayatı, çevresel etkileşimler, aile hayatı gibi faktörler kişide strese neden olabilmektedir ve bilinmelidir ki bu tip rahatsızlıkların birçoğunun temelinde stres, yorgunluk, kaygı yatmaktadır.

- Çok soğuk, çok sıcak, aşırı basınçlı veya kuru ortamda kalmak.

- Aşırı yağlı, aşırı baharatlı yiyecekler ve bunun yanında balık, yumurta gibi alerji yapabilecek besinler.

- İlaç ve kimyasal maddeler

- Bahar alerjileri

- Böcek sokmaları

- Enfeksiyonlar

Ürtiker olmanın belli başlı bilinen yolları bunlardır. Pek tabi ki oluşmasını istemediğimiz bu rahatsızlığın oluşması halinde ilk yapılacak iş bir dermatoloğa görünüp muayene olmak ve ardından vereceği ilaçları düzenli bir şekilde kullanmaktır. Şu da unutulmamalıdır ki her 5 ürtiker hastasının 1i tedavi edilse bile 10 yıl gibi bir zaman diliminden sonra aynı rahatsızlığı vücutlarında görebilmektedirler.

23 Ağu 2014 - 10:14 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.