Üreticiyi teknolojiyle buluşturacak

Türkiye'de tarım, hayvancılık ve yem sektörünün kalbi Sakarya'da atacak. Sakarya 1.Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, 25 Ekim'de kapılarını ziyaretçilere açacak.

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, fuarda üretici ile teknolojinin bir araya geleceğini söyledi.

GL Platform tarafından 25-28 Ekim tarihleri arasında 14 bin metrekarelik Hendek Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenecek Sakarya 1. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, 90 bin ziyaretçi ile 5 binin üzerinde alıcıyı ağırlayacak, 160 marka ise ürünlerini sergileyecek. Fuar öncesi düzenlenen basın toplantısı ise güçbirliğine sahne oldu. Toplantıya Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Erdemir, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Akgün, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar ile çok sayıda sivil toplum kurulu temsilcisi ve firma yöneticileri katıldı.TEKNOLOJİYLE BULUŞACAKLAR

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, fuarın ekonomik daralma ortamına rağmen başarılı olacağına inandığını söyledi. Sarı "Eksikliğini hissettiğimiz ilimizdeki tarım fuarını 25-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Bu ekonomik daralma ortamında fuarımız başarılı olup amacına ulaşacağına inanıyoruz. Hedefimiz fuarımızı geleneksel hale getirmek" diye konuştu.HEDEF İHRACAT

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Akgün ise hedeflerinin daha çok çalışıp üretimi artırmak olduğuna dikkat çekerek "Türkiye tarım ve zirai anlamında yüksek üretim imkanına sahip. Çiftçimizin doğru yönlendirilip ürettikleri ürünleri önce ülkemize sonra dünyaya pazarlamaları için fuarlar büyük önem taşıyor. Sakarya Fuarı bu açıdan üzerine düşen görevi yerine getirecektir" dedi.Sakarya Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar fuar ile aslında Sakarya'da bir ilkin denendiğini ifade ederek şöyle devam etti:"Bu çapta bir organizasyon hayata geçirilme aşamasında başta Sakarya Ticaret Borsası olarak hepimiz elimizden geldiğince başarı için uğraş verdik. Umarım verimli sonuçları da alırız""KÜLTÜRÜ YETER"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanı Yusuf Çelebi ise "Fuar bize hiç bir şey kazandırmasa kültürü yeter. İnsanlara alışveriş ve bilgi aktarımı yapılması, onların bu kültürü öğrenmeleri yeter. Başaracağımıza da inanıyoruz, başardık da ifadelerini kullandı. Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan da fuara ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek gereken tüm desteği vereceklerini söyledi. Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Erdemir de fuarın gelişen teknolojiyle çiftçinin buluşturulduğu bir organizasyon olacağını söyledi.GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan da Sakarya'nın Türkiye'de tarım fuarı olmayan tek şehir olduğunu ancak artık bu eksikliğin giderilmesi için önemli bir güçbirliğinin sağlandığını söyledi. Ceylan "Amacımız Sakarya'nın tanıtılmasını sağlarken bir yandan da tarımda yeni teknolojinin Sakaryalı üreticiyle buluşmasını sağlamak" dedi.

16 Eki 2018 - 09:08 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.