Üniversitelerde alınacak güvenlik tedbirleri

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yeni Akademik Yılı öncesi üniversiteler ve yurtlarda alınması gereken önlemlere ilişkin yapılan Güvenlik Tedbirleri Toplantısına başkanlık etti.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, KYK İl Müdürü Arif Özsoy ile ilgili daire müdürleri katıldı.

Üniversitelerde 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi öncesi alınan güvenlik tedbirlerinin konuşulduğu toplantıda; üniversiteler ile üniversitelere bağlı yükseköğretim kurumlarında, yurtlarda ve üniversite çevresinde meydana gelebilecek olaylara karşı gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, yasal olmayan eylem ve etkinliklere meydan verilmemesi, olaylara karışanların tespit edilerek haklarında yasal işlem yapılmasının sağlanması ile huzurlu eğitim ortamının devam ettirilmesi için yapılacak çalışmalar görüşüldü.

İlimizde artık iki üniversite olduğunu, öğrencilerimizin her iki üniversitede de huzurlu bir şekilde öğrenim görmesi için tüm kurum ve kuruluşlarımızın istişare halinde çalışacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, ilgili birimler ve üniversite yönetiminden de tedbirlere yönelik bilgiler aldı.

17 Eyl 2018 - 17:56 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.