“TV siz bir akşam” projesi

Ozanlar Ortaokulu, aile içindeki iletişimi arttırmak için velileriyle birlikte “TV siz bir akşam” projesi uyguluyor.

Proje yürütücüleri; okul tarafından yapılan ankette velilerin televizyon bağımlılığının çok fazla olduğunu, aile içi iletişimde televizyon izlemenin olumsuz etkilerini tespit ettiklerini belirttiler. Bu durumu bir nebzede olsa azaltmak için uygulanan projede, velilerin kendilerinin karar vereceği haftanın bir akşamında televizyonları kapatarak oyunlar oynayıp, sohbet etmelerini ya da kitap okumalarını istiyorlar.

Ozanlar Ortaokulu Müdürü Ali Çakır ve öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu makamında ziyaret ederek, okul bünyesinde uyguladıkları çalışma hakkında bilgi sundular. İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, “TV siz bir akşam” uygulamasının çok güzel bir fikir olduğunu belirterek, ailelerin TV izlemeden haftada bir akşam geçirmelerinin aile içi iletişim konusunda faydalı olacağına inandığını söyledi. Kuntoğlu, Ozanlar Ortaokulu öğretmenlerinin hazırladığı çalışmanın ilimiz genelindeki tüm okullarda uygulanabilecek şekilde projelendirilmesinin yerinde olacağını belirtti.

Okul çalışanları projenin bitiminde projeyi uygulayan ailelerin anılarını anlatmalarını ya da fotoğraf veya video ile ifade etmelerini isteyeceklerini belirttiler. Aynı zamanda okulda bu proje ile ilgili yarışmalar düzenleyeceklerini de ifade ettiler.

26 Nis 2016 - 12:54 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.