TÜVASAŞ’ta 400 işçinin kadro umudu

4 Aralık 2017 Tarihinde çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye genelinde 970 Bin kadrolu işçi kadroya alındı. Ancak, geriye kalan 80 Bin işçi ile ilgili Hükümetin sessizliği sürüyor.

Türkiye genelinde Bir Milyona yakın taşeron işçisi kadro sevince yaşarken, aynı statüde olmasına rağmen kadroya geçemeyen 80 Bin işçi beklemede.

Bazı kamu kurum ve kuruluşları yanı sıra özellikle TÜVASAŞ’ta çalışan 400 taşeron işçi ise kadro beklentisi içinde.

Konuyla ilgili olarak Türk-İş ve Demiryol İş Sendikası Sakarya İl Temsilcisi Cemal Yaman;

“Büyük sıkıntımız var. Hükümetimiz verdiği sözü bir an önce yerine getirmeli. İşçi ayrımı yapmak da ne deme oluyor. 1 Milyona yakın, 970 Bin işçi kadroya alındı. Diğer 80 Bin işçinin günahı neydi? TÜVASAŞ’ da yıllardır çalışan ve haklı mücadelesini veren 400 civarındaki işçilerimizin de kadroya alınmasını istiyoruz. Bu anlamda haklı mücadelemiz sonuna kadar sürecektir” ifadelerinde bulundu.

19 Eyl 2018 - 11:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.