Türkiye’deki sayılı şehirlerden birisi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından farklı yaş gruplarından öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen tesis gezileri devam ediyor.

Bu kapsamda son olarak 50 farklı üniversitenin mühendislik bölümü öğrencilerinin yer aldığı The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) Topluluğu öğrencileri ADASU HES ve Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’ni ziyaret ettiler. Sapanca Gölü’nden alınan suyun musluklara ulaştırılmadan önce hangi aşamalardan geçerek arıtıldığını yerinde gören öğrenciler, hidroelektrik santrali vasıtasıyla enerji üretimini de gözlemleme imkânı buldular.

Sorularıma cevap buldum

Geziyle ilgili düşüncelerini paylaşan Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Elif Sönmez, “Geziden çok memnun kaldım. Suyun musluklarımıza nasıl ulaştığını görmüş olduk. Merak ettiğim sorulara da cevap almış oldum. Sakarya’nın kendi enerjisini üretebilen, kendi suyunu en iyi şekilde arıtabilen tesislere sahip olması şehrimiz için çok güzel bir şey. SASKİ’ye bize böyle bir imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tesisleri çok beğendim

Sakarya Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Enver Erdem Bilgin, “Tesisleri çok beğendim. İlgili personeller tarafından verilen bilgiler de son derece doyurucuydu. Herkes çok yardımcı oldu. Aklımdaki tüm sorulara cevap bulabildim. Kendi enerjimizi üretiyoruz. Sakarya bu konuda Türkiye’deki sayılı şehirlerden birisi. Hidroelektrikle ilgilenen arkadaşların kesinlikle gelip görmesi gereken bir yer.”

Düzenli ve tertipli

Kullanılan sistemleri tam olarak kavrayabilmek açısından çok faydalı bir gezi geçirdiklerini söyleyen Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Ramazan Uçakkuş, “Merak ettiğim sorulara net bir şekilde cevap bulmakla beraber yeni bilgiler de öğrendim. HES belediyeye ait olmasına rağmen gayet düzenli ve tertipli” derken, aynı bölümden Muhammet Enes Bozkurt, “Suyun kalitesi memleketime göre gayet iyiydi. Tesiste de gördük. Doğrudan içilebilecek bir su” ifadelerini kullandı.

30 Ağu 2018 - 11:33 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.