TÜMSİAD oyunun rengini açıkladı

TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ölmez’’in de bulunduğu toplantıda, Genel Başkanı Yaşar Doğan, "Hantal devlet yapısından kurtulmak, ülkeyi yönetmenin iki dönemle sınırlandırılarak tek adamlığa son verileceği için ‘Evet' diyoruz." dedi.

Haliç Kongre Merkezinde yapılan ve Sakarya TÜMSİAD Şube Başkanı Ahmet Ölmez’in de katıldığı toplantıya, birçok ilin şube başkanlarının yanı sıra, Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan'ın yanı sıra Semerkant Vakıf Başkanı Mustafa Bahadıroğlu, Beşir Derneği Başkanı Cevdet Şanlı, Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonu (GENÇ-KON) Başkanı Ahmet Sözbilir, Mostar Gençlik Federasyonu Başkanı Muhammet Raşit Güngör ve Uluslararası Kardeşlik Barış ve Ahlak Derneği (UKBA-DER) Başkan Yardımcısı İlhan Bölükbaşı da katıldı.

DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN

Açıklamayı okuyan Yaşar Doğan, güçlü duruşunu sürdüren Türkiye'nin artık yeni anayasa ve yönetim sistemiyle gelişme ve büyümesini arttırarak devam etme kararlılığında olduğunu aktardı.

Güçlü bir Türkiye için öncelikle mevcut anayasada düzenleme yapılması gerektiğini belirten Doğan, bu düzenlemenin sadece iş dünyasını değil toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendirdiğini kaydetti.

HANTAL DEVLET YAPISINDAN KURTULMAK İÇİN "EVET" DİYORUZ

İçeride ve dışarıdaki bütün olumsuz şartlara rağmen Türkiye’nin güçlü duruşunu sürdürdüğünü ifade eden Yaşar Doğan, şunları kaydetti:

"Burada ortak bildiriyi paylaşan kardeş sivil toplum kuruluşları olarak konuya millet penceresinden bakarak yaptığımız değerlendirmeye göre anayasa değişikliği paketinin, ülkemizin istikrarlı bir siyasi ve ekonomik yapıya kavuşmasının önünü açacağına, yürütmenin işlerliğini hızlandıracağına ve artıracağına, yürütmeyi daha etkin ve hesap verebilir bir sisteme kavuşturacağına, artık koalisyonlara mahkum olunmayacağına, ülke sorunları karşısında milletin temsilcilerinin elini kolunu bağlayan zincirleri kıracağına inanıyoruz. Ekonomik istikrar için, büyük yatırımların devamı için, mazlum coğrafyalara uzatılan şefkat eli için, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulması için, koalisyonlara mahkum olmamak için, hantal devlet yapısından kurtulmak için, ülkeyi yönetmenin iki dönemle sınırlandırılarak tek adamlığa son verileceği için 'evet' diyoruz."

KARDEŞLİK DUYGULARIMIZI ZEDELEMEDEN SANDIĞA GİTMELİYİZ

Başkan Doğan konuşmasının devamında,

"Yine bu süreçte, anayasa değişikliği paketinin geleceğimizle ilgili olduğu ve kararı milletimizin vereceği şuuruyla siyasi ayrışmalardan uzak, kardeşlik duygularımızı zedelemeyecek bir şekilde sandığa gidilmesini, bütün siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve basın-yayın organlarımızın birlik ve beraberliğimizi tesis edecek bir dil kullanmasını, çıkarılacak yeni kanun ve tamamlayıcı düzenlemeler ile sistemin garanti altına alınacağını, yine alınacak önlemler ile devlet içerisinde şer odaklarının kadrolaşmasının engelleneceğini ümit ediyoruz.

Şimdi Söz Milletin ise biz bu Anayasa Değişikliği Paketini desteklediğimizi ve Halk Oylamasında “EVET” oyu vereceğimizi bütün kamuoyuna ilan ediyoruz" dedi.

16 Şub 2017 - 16:04 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.