Trabzonlular horon gecesinde buluşuyor...

Sakarya Trabzonlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel Horon geceleri 13 Mart Cuma Akşamı dernek binasında

Sakarya Trabzonlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geleneksel "Horon Geceleri" devam ediyor.

Bosna Caddesi'ndeki dernek merkezinde yapılan "Horon Geceleri" ne Sakaryalı kemençe ve horon severler katılıyorlar. Yoğun katılımın olduğu gecede, bay ve bayanlar horon oynayarak ter atıyorlar.

Sakarya Trabzonlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çakar;

"Tüm Sakaryalı hemşerilerimizi "Horon Gecesi" ne bekliyoruz. Kaynaşma ve ter atma gecemiz olan bu gecede kemence eşliğinde horonlar oynanacak, yerel ve ulusal sanatçılarımız eşliğinde türküler söyleyeceğiz. Sakarya'ya zenginlik katan Karadeniz kültürünüher anlamda yaşamak ve bu güzel atmosferi görmek için tüm dostları bekliyoruz" dedi.

12 Mar 2015 - 13:33 - Magazin



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.