Tohum Takas Şenlikleriyle Yerli Tohumlara Sahip Çıkacak

Uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir) Birliği'ne üye olan ilçeler, yerli tohumlara sahip çıkmak için tohum takas şenlikleri düzenleyecek.

Sakin Şehirler Birliği'ne üye olan Seferihisar, Taraklı, Gökçeada, Yenipazar, Perşembe, Yalvaç, Vize ve Halfeti ilçelerinin belediye başkanları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Yeniboğaziçi belediyesinin temsilcisi Cittaslow Türkiye 8. Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir araya geldi. Akkaya ilçesi'nden toplantıya katılan olmadı. Taraklı'da gerçekleştirilen toplantıda, yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Birliğin Türkiye Temsilcisi Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2014 yerel seçimlerinin ardından ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. Toplantıya ilk defa katılan belediye başkanlarının bulunduğunu ifade eden Soyer; "Hem 'sakin şehir' ruhunu, hem felsefesini, hem de önümüzdeki yıl içerisinde neler yapacağımızı birlikte değerlendirdik. Ortak hedefler koyduk. Farklı siyasi partilerden olsak da ortak faydalarımızın daha güçlü olduğunu bildiğimiz için o faydalar üzerinden neler yapabileceğimizi konuştuk." dedi. 2015 yılındaki yapacakları ilk çalışmanın her ilçede üretici pazarları açmak olduğunu anlatan Soyer, şunları söyledi; "Yerli tohumlara sahip çıkmayı ve tohum takas şenliği yapmayı hedefliyoruz. Kent yönlendirme tabelalarıyla ilgili ortak bir çalışma yapmaya karar verdik. Yani hangi ilçemize giderseniz gidin bir 'Cittaslow' ilçesine geldiğinizi hatırlayacaksınız. Bunun da standartlarını oluşturmaya ve tüm kentlerde aynı standartlarını uygulamaya karar verdik. Önce küçük adımlar atalım sonra zamanla bunların daha büyük adımlarını atacağız." Öte yandan, Taraklı Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen programda, bir sonraki toplantının birliğin yeni üyesi Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Toplantının ardından başkanlar, Taraklı'nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi. 25 ülkede 166 üyesi bulunan nüfusu 50 binden az kentlerin üye olabildiği sürdürülebilir bir yerel kalkınma modeli olan Cittaslow, yerel yönetimlerin doğasını, geleneklerini, yemeklerini ve diğer özelliklerini koruyarak kalkınmasını hedefliyor. Kentlerin, birliğin belirlediği 70 kriter üzerinden sakinliklerini kanıtlayarak üye olabildikleri Cittaslow'a Türkiye'den Seferihisar, Akyaka, Yenipazar, Gökçeada, Taraklı, Perşembe, Vize, Yalvaç ve Halfeti üye oldu.

19 Eyl 2014 - 12:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.