“Taşeron işçi, iktidarın seçim malzemesi değildir”

Varol:"Taşeronun aldığı 1000 TL. Seçimde propaganda malzemesi oluyor" dedi.

Türk Büro Sen Sakarya Şube Başkanı ve Türk Kamu Sen Sakarya İl temsilcisi, taşeron işçiler ile ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Varol yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

Taşeron birçok durumda bir işin veya işin bir kısmını gerçekleştirmek ya da işverenin sözleşmesindeki tüm yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla anlaşma imzalayarak üstlenen diğer yüklenicidir.

Memur;“Devletin kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kamu tüzel kişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür.

Seçimler yaklaştı taşerona kadro sözleri havada uçuşuyor. Şunu söylemeliyim ki Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman Taşeronlaşmaya karşıyız, karşı olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Kamu kurumlarına iktidarınız döneminde aldığınız taşeron çalışanlar seçimde mi aklınıza geldi diye sormazlar mı?

Ayrıca kamu kurumlarında çalışan her taşerona kadro verecek misiniz? Açıklamalardan şu çıkıyor asıl işi yapan taşeronlar kadroya alınacakmış. Neden? Ne demek o asıl işi yapan diğerleri ne işi yapıyor. Emekte, hizmette ayrım mı olur?

Taşeronun aldığı 1000 TL. Seçimde propaganda malzemesi oluyor. Hem de yıllarca iktidarda kalmış siyasiler yapıyor bunu, zaten bunları işe siz yönlendirmediniz mi? Birçoğu önce partinize gönderilip üye yapılmadı mı?

TÜRKİYE KAMU-SEN KURULUŞUNDAN BU YANA TAŞERONLAŞMAYA KARŞI OLDU, OLMAYADA DEVAM EDECEK.

Kamu kurumunda taşeron istihdam etmek çok yanlış bir tutumdur. Ayrıca bunları kadroya alacağını söyleyen iktidar sizin elinizi tutan mı var? Seçime kadar neden bu çalışanları kadroya almadınız?

Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan iken memurlara söz vermişti. Size Toplu sözleşme grev hakkı vereceğim. Daha ne istiyorsunuz demişti. Aradan kaç yıl geçti ama grev hakkının sözü bile edilmiyor.

Taşeronları seçim malzemesi olmaktan çıkarması gereken bugünkü iktidardır.

Taşerona kadro vermek, Memura Grev hakkı vermek en çok 1 saatinizi alır.

Meydanlarda ne memuru nede taşeronu seçim malzemesi yapmaya hakkınız yok.

Ayrıca da seçimden sonra taşerona kadro vereceğiz diyorsunuz, ama kamu kurumların 2016 için taşeron ihaleleri de devam ediyor.

Sizin hesabınız var ise memurunda, taşeronunda sizinle hesabı olacak.

23 Eki 2015 - 11:04 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.