Tarımda AR-GE artışı

Tarımda Araştırma Geliştirme (AR- GE) desteği 10 kat artırıldı. Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete programla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

Mete programın amacının; tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu öncelikli konularda; özel sektör Ar- Ge kültür ve kapasitesinin geliştirilmesi, yeni tür, çeşit, teknoloji, model, ürün vb. geliştirilmesi, çıktıların; çiftçiler ve tarımsal sanayicilere aktarılması olarak belirlendiğini ifade etti.

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının araştırma projeleri destek programı kapsamında Ar-Ge Desteklerine proje başına verilecek tutarın 2017 yılında 300 bin liradan 3 milyon liraya çıkarıldığını belirterek; Son yıllarda tarım sektöründe kalkınma için teknik yatırımlar ve gelişmeler giderek önemini attırmaktadır. Ülkelerin Ar-Ge konusunda daha hızlı ilerleme kaydetmesi ülkemiz tarım sektörünün karşısına önemli bir tehdit unsuru olarak çıkmaktadır. Ar-Ge bilinci, eskisi ile kıyaslanmayacak ölçüde açık ve somuttur. Artık eski zihin yapısı ve uygulamasıyla hareket etmek sürdürülebilir kalkınmada tarıma düşen rolü azaltmak anlamına gelecektir dedi.

Devletimizin ciddi sayılabilecek ölçüde desteği söz konusu olduğunu belirten Cevdet Mete, Proje kapsamında alet, makine, teçhizat, yazılım ve donanımlar; taşınır malzeme ve sarf malzemeleri; tohum, ilaç, gübre gibi girdi alımları; anket, deneme, analiz ve benzeri hizmet alımları; tescil, patent ve sertifikasyon giderleri; yurtiçi seyahat ve nakliyat giderleri destekleneceğini, proje bütçesinin en fazla yüzde 70’i oranında destekleme ödemesi gerçekleştirileceğini belirtti. Mete ARGE desteğinden yararlanmak isteyenlerin 4 Nisan 2017 tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiğini ifade ederek konu hakkında detaylı bilgiye borsadan ulaşılabileceğini söyledi.

15 Şub 2017 - 13:21 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.