Tarım Kredi̇ Kooperatifleri Sakarya 12. Olağan Kongresi

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Tarım Kredi̇ Kooperatifleri Sakarya Bölge Birliğinin 12. Olağan Kongresine katıldı

Hanedan Tesislerinde gerçekleştirilen kongreye Vali Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Tarım Kredi Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü, Genel Müdür Dr. Fahrettin Poyraz, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Fatih Zekeriya Yerlikaya, Genel Müdür Yardımcısı Muaz Saka, Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk, muhtarlar, kooperatif yetkilileri ile temsilciler katıldı.

Gıdanın hava, su gibi yaşam kaynağı ve en temel ihtiyaçlardan birisi olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, "Bundan dolayı çiftçilerimizin ayakta kalması ve üretmesi gerekir. Günümüzde çiftçilik yapan pek fazla kalmadı diyebiliriz, onların mazota, gübreye, tarımsal alet ve edevata ihtiyacı var. Köylerimiz önceden son derece canlı ve hareketliydi, kendine yeterliydi, gıda anlamında üretici idi. Bugün köylümüz bile birçok ihtiyacını şehirden alıp gidiyor, aslında köyde insanlar da kalmadı. Bunun da çeşitli gerekçeleri var. Çiftçilerimiz uğraşıyor, çabalıyor, bir şey üretiyor ama zararda olduğunu görünce vazgeçiyor. Sonra köyden göçüp şehirlere gidiyor.

20 yıla yakın Türkiye’nin birçok yerinde Kaymakamlık, 10 yıldır da Valilik görevini sürdürüyorum ve çoğunlukla Tarım Kredi Kooperatifleriyle, tarımsal faaliyetlerle, çiftçiyle, işçiyle iç-içe yaşıyoruz, neler yaptıklarını da gayet iyi biliyorum. 100-150 senelik köklü bir kuruluşumuz olan Tarım Kredi Kooperatifleri üyelerinin tamamı çiftçi, güçlerini bir araya getirip sigorta kuruluşu gibi bir değer oluşturmuşlar. Bu oluşum katma değer sayesinde çiftçinin girdi maliyetlerini düşürmeye gayret ediyor.

Bu önemli müessese, çiftçiye gereksinim duyduğu mali kaynaktan ucuza kredi sağlıyor. Alet ve edevatlarını, girdilerini kredilendiriyor, çiftçinin ayakta kalması için mücadele ediyor. Bundan dolayı yaşaması ve hepimizin desteklemesi gerekiyor. Başkanımız da birçok şeylerin kıymeti yokluğunda anlaşılıyor, varlığında anlaşılamıyor tıpkı anne babamız gibi diye doğru bir söz etti.

Tarım Kredi Kooperatifleri piyasayı regüle eden, fiyatları stabil tutan, girdileri yükseltmeyen bir kuruluşumuzdur. Eğer Tarım Kredi Kooperatifleri olmasa idi, çiftçilerimiz bütün açgözlü kişilerin himayesinde olacaktı. Kooperatifler ayrıca ürünlerin pazarlama noktasında da destek veriyor. Ancak borçlarını ödemek istemeyen insanlar da gördük, onların ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ sözünü iyi irdelemesi lazım.

Yeni Genel Müdürümüzü kutluyorum, engin deneyimini, siyasetteki tecrübelerini birleştirerek, arkasında güçlü bir hükumet desteğiyle İnşallah kurumumuz çok daha güçlenip daha fonksiyonel hale gelecektir. Sizlerin desteği ile bayrağı çok daha yukarıya taşıyacak, yeter ki birlik, beraberliğinizi muhafaza edin, güç ve destek verin.

Efendimiz (S.A.V.), tek başına en koyu, cehaletin ve zulmün yaşandığı bir kavme geliyor, o kavimden Hz. Ömer’ler, Hz. Ebubekir’ler gibi güzel insanlar çıkıyor. Batıl bir davaya inananlar bile başarılı olurken, Hakk bir davaya yeterince inanmayıp savunanlar maalesef başarısız oluyorlar, her şey insanda ve inançta bitiyor" diye konuştu.

Genel Kurulda çeşitli vasıflarda delegelere plaket ve sertifikaları da takdim edildi.

05 May 2018 - 14:46 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.