Tankal'dan 5 Aralık mesajı

MHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Tankal 5 Aralık hakkında açıklamada bulundu.

MHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Tankal açıklamasına göre;

Kadın, toplumda maddi ve manevi değerlerin, tutumların, normların oluşmasında en kurucu etkendir. Kadın, bütün dünya toplumları için değerlidir, öyle olmalıdır. Bizim toplumumuzda kadın, Allah'ın emanetidir. Cennet ise annelerin ayakları altındadır.

Bizim toplumumuzda kadın haklarına bu minvalde baktığımızda, kadının değerinin anlaşılmasında bir engel bulunmamaktadır. Dünyada ve ülkemizde kadının değersizleştirilmesi, kadına şiddet uygulanması kabul edilemez.Cehaletin önündene olursa olsun, cahilliğin hışmına uğramaktadır. Kadın, maddi ve manevi varlığıyla cehaletin hışmına uğramaktadır. Tarihten günümüze kadar birçok kez kadınlar aşağılanmış, hor görülmüş, ticari malzeme gibi satılmış, alınmış ve köle gibi kullanılmıştır.

Bütün bu olumsuzlukların içinde kadın haklarının korunması, kadının mukaddes oluşu, kadının kıymetli bir varlık oluşu her türlü ahlaki ve dini hukuk sistemlerince kabul edilmiştir ya da öne sürülmüştür.

Kadın Hakları Günü, kadınlarının değerinin, yerinin, öneminin anlaşılması için bir fırsat olmalıdır. Bir milat olarak kabul edilmelidir. Kadın, anadır, yardır. Kadın, kıymetlidir, mücevherdir. Kadın haklarının olması, kutlanması bile ikinci planda kalmalıdır. Çünkü kadın bizatihi değerlidir, bizatihi karşılığını görmelidir.

Kadın Hakları Günü'nde kadınlar için oluşturulan, sağlanan, ortaya konulan hakların farkındalık oluşturmak adına, eğitim ve öğretim programları ile birlikte bilinçlendirme çalışmaları yapılmalıdır. Kadın değerlidir, hakları korunmalıdır.1926 yılında Büyük Millet Meclisi tarafından kabulle yürürlüğe giren ve Türk kadınlarını "şeriat" zincirinden kurtaran Medeni Kanun ile, Türk kadınına bin yıl evvel kaybettiği hakların iade edilmesinin temeli oluşmuştur. Artık kadın güçlenmeye, kişiliğini bulmaya başlamış ve erkeğinin yanında sosyal faaliyetlere katılmaya hazırdır.

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Haklarının Verilmesi Medeni Kanun ile erkeklerle eşit haklara sahip olan Türk kadınına, TBMM tarafından 3 Nisan 1930' da kabul edilen bir yasa ile belediye seçimlerine katılma hakkı tanınmıştır. 1931 yılında da Türk kadını ilk kez tıp dünyasında varlığını göstermiş ve ilk kadın cerrahımız çalışmaya başlamıştır.

4 Mayıs 1931' de ilk toplantısını yapan TBMM tarafından 26 Ekim 1932' de kabul edilen bir yasa ile Türk kadınına muhtar, köy ihtiyar kurulu üyeliğine seçilme ve seçme hakkı tanınmış; ertesi yıl da, 8 Ekim 1934' de kabul edilen ve 5 Aralık 1934'de yürürlüğe giren bir başka yasa ile kadın-erkek eşitliği alanında bütün haklar, "Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı" nın tanınmasıyla verilmiş oldu.Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e tüm Türk kadınları adına minnet ve şükranlarımızı sunuyor, rahmetle anıyoruz

05 Ara 2018 - 13:21 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.