TAKADEMİ, Türkiye'de örnek olacak

Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi kurucularından Hüseyin Ayaz ve beraberindeki heyet Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret ederek TAKADEMİ hakkında bilgiler verdi.

Kısa adı TAKADEMİ olan Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi kurucularından Hüseyin Ayaz, TAKADEMİ'nin Türkiye'de örnek olacağını söyledi.

Ayaz, Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanıma Derneğini ziyaretinde yaptığı konuşmada TAKADEMİ'nin kuruluşunun tamamlandığını ve çalışmalara başladığını ifade etti.

Hüseyin Ayaz, TAKADEMİ'nin Trabzon derneklerinin haricinde Türkiye'deki diğer sivil toplum kuruluşları ile de ortak çalışmalar ve projeler yapacağını belirterek şunları söyledi: "Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi; özgün bir sivil toplum kuruluşu olmakla birlikte kendisi dışındaki sivil toplum kuruluşları ve benzeri kurumların üyeleri ile gerek duyan herkese açık bir eğitim, paylaşım merkezidir. Sadece İstanbul'da 250 civarında Trabzon dernekleri olduğunu tahmin ediyoruz. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin diğer illerinde ve ilçelerindeki Trabzon derneklerinden 4 isim isteyeceğiz. En az bir tanesinin bayan olacağı bu isimler TAKADEMİ'nin meclisini oluşturacak. TAKADEMİ ayrıca Trabzon dernekleri haricinde diğer sivil toplum kuruluşları ile de işbirliği yapacak, ortak projelerde yer alacak. TAKADEMİ meclisinde alınan öneri ve tavsiye niteliğindeki kararlar Türkiye genelindeki Trabzon derneklerinin haricinde diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olacak. Böyle bir oluşum Türkiye'de ilk olacak.".

Hüseyin Ayaz, ayrıca her yılın 61'inci gününü Dünya Trabzonlular Günü ilan ettiklerini de belirterek; "Her dernek bu günü kendi bünyesinde çeşitli etkinliklerle kutlayabilecek. Biz de 2019 Dünya Trabzonlular gününü yılın 61'inci günü olan 2 mart günü İstanbul'da kutlayacağız." dedi.

Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Dr. Zeynep Öz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi: "TAKADEMİ iyi düşünülmüş bir organizasyon. Diğer sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak toplum yararına önemli katkılar sağlayacak olması bakımından da önemli buluyorum. Bizler şehrimizin ve ülkemizin gelişimine, toplum yararına olacak bütün projelerde yer almaya ve destek vermeye hazırız.".

Dernek binasında gerçekleşen ziyarette Sakarya Trabzonlular Derneği yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

30 Eki 2018 - 11:41 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.