Sürdürülebilir tarımda bilinçli gelecek

‘Sürdürülebilir Tarımda Bitki Islahı ve Tarımsal İnovasyon Bilinci' projesi kapsamında SGM ve İlim Yayma Cemiyeti yaz kursu öğrencileri Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde; Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünde ‘Sürdürülebilir Tarımda Bitki Islahı ve Tarımsal İnovasyon Bilinci' projesi kapsamında SGM ve İlim Yayma Cemiyeti yaz kursu öğrencileri konferansa katıldı.

Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürü Yavuz Ağı tarafından öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen programda Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Yaman, Ziraat Mühendisi Dr. Rahime Cengiz ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İleriye dönük tecrübe

Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürü Yavuz Ağı, “Bu proje ile gençlerimizin bitkilerin biyolojisi, gelişen ıslah tekniklerinin ve Ar-Ge bilinçlerinin oluşmasına katkı sağlayacağız. Bu sayede bitki ve tarım konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olacaklar. Ayrıca proje kapsamında burada bulunan öğrencilerimiz bitki gelişimini yakından inceleme fırsatı elde edecekler. Öğrencilerimizin tarlalarda yapacağımız incelemeler neticesinde tarm konusunda bilinçlenip gelecekte tecrübe kazanacaklarına inanıyoruz” dedi.

Öğrenciler; programlarının devamında tarlada incelemelerde bulundu. Mısır üretimini yakından inceleme fırsatı bulan öğrenciler, burada yetiştirilmiş mısırların da tadına baktı. Projede Ekim ayında yapılacak hasadın ardından Sosyal Gelişim Merkezi’nde öğrencilerle şenlik yapılacak.

18 Tem 2018 - 12:40 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.