Sonuç İçin Başbakan Davutoğlu Beklenecek..

AK Partili İl Başkan adaylarının Ankara'daki mülakatları sonuçlanarak Sakarya'ya dönmeye başladılar.

7 Şubat 2015 'de yapılması planlanan ve 4 yıl Sakarya AK Parti İl Başkanlığını temsil edecek isim için 11 kişilik adaylarla ilgili görüşme tamamlandı.

.AK Parti Genel Merkezi'nde planlanan mülakat, Eski dört bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesine ilişkin oylama TBMM'de Ak Parti Grup Başkanı odasında gerçekleştirildi.AK Parti Grup Başkanlığı'ndaki masanın başında, AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul Milletvekili ,Bölge Koordinatörü Ahmet Baha Öğütken ve Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Sakarya Koordinatörü Osman Boyraz oturdular..

11 Aday,Fevzi Kılıç, Mehmet Yılmaz, Oktay Yıldırım, Sezai Akyol, Levent Samrıoğlu, Yavuz Kork, Mert Aydemir, Ahmet Demir, Fatih Gıcır, Süleyman Özmen ve Erhan Dursun sırayla görüşme odasına alındılar.Saat 14.00'de Genel Merkez Binasında alınmaları beklenirken, 19.30'da Meclis'de mülakata alınan adaylar yaklaşık 2 saat süreyle soru yağmuruna tutuldular.Adaylara,-Neden aday oldunuz?-Bu işi en iyi kim yapabilir?Gibi soruların ardından, sürekli konuşturarak, adayın diksiyonununu, hitabet şeklini, giyim kuşam ve idarecilik vasfı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

İÇERiDE EN ÇOK ONLAR KALDI

İl başkan adaylarından Erkan Dursun,Süleyman Özmen, Mert Aydemir , Oktay Yıldırım ve Sezai Akyol mülakat odasında daha fazla kaldılar. Daha fazla soru sorulan adaylar, çapraz sorularla, Soylu, Öğütken ve Boyraz tarafından kıskaca alındılar.

5-6 KİŞİ TEKRAR ANKARA' YA ÇAĞRILACAK

11 Kişinin yaptığı görüşmede, 6 isim biraz daha öne çıkartılarak, muhtemel açıklanacak ve tekrar Ankara'ya çağrılacaklar. Ankara'ya son kez çağrılacak adaylar, arasında yapılacak tercih ile yüksek ihtimalle İl Başkanı da açıklanmış olacak.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU BEKLENECEK

Öte yandan , Ak Parti Sakarya İl Başkanlığı ile ilgili olarak yapılan elemeler T.C. Başbakanı AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na sunulacak. Yurt dışında İngiltere'ye bir dizi görüşmeler için gidecek olan Başbakan'ın 2 gün sonra Türkiye'ye dönmesi bekleniyor. Bu arada AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu kendisine, finala kalan adaylar hakkında bilgi verecek.Davutoğlu'nun yapacağı değerlendirmeye göre, 5-6 adayın yeniden Ankara'ya çağrılarak, nihai sonucun verilmesi sağlanacak.

Necdet Başoğlu'nun konuyla ilgili köşe yazası için Tıklayınız

20 Oca 2015 - 22:27 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.