Somuncuoğlu'na vefa örneği

Arifiye Öğretmen Lisesi Mezunu, TRT ProdüktörlerindenServet Somuncuoğlu için Anma Programı Düzenlenecek.

Arifiye Öğretmen Okulu Mezunlarından, araştırmacı-yazar TRT prodüktörlerinden rahmetli Servet Somuncuoğlu için 7 Ocak Cumartesi Günü Saat 14.00’de Orhangazi Kültür Merkezi’nde anma programıdüzenlenecek.

Türk Ocakları Sakarya Şubesi ve Arifiye Öğretmen Okulu Mezunları işbirliği ile düzenlenecek anma programına ilimiz içinden ve il dışından yoğun katılım olması bekleniyor.

SERVET SOMUNCUOĞLU KİMDİR (1964-2013)

Türk araştırmacı, yazar, radyo ve televizyon prodüktörü, belgesel yapımcısı, gezgin ve fotoğraf sanatçısı.

Karacabey’de doğan ancak aslen Eynesil’li olan yazar, Arifiye Öğretmen Lisesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu.

1988 / 2004 arası TRT İstanbul Radyosu’nda prodüktör olarak çalıştı ve Günle Gelen, Günün İçinden, Müzikli Edebiyat, Yeni Bakışlar, Türkülerle Yaşamak, Aşkın Has Bahçesinde, Tarihte Yolculuk ve Tarihin Büyük İhanetleri programlarını hazırladı. 2004-2103 yıllarında TRT Televizyonunda prodüktörlüğe devam etti ve Karlı Dağlardaki Sır (2007-2008), Damgaların Göçü (2011), Zamana Karşı (2011), Türkistan’da Bir Gün (2012), Altın Elbiseli Adam (2013) ve TamgalarDengizli (2013) belgesellerine imza attı. Atlas dergisine 2002-2011 yıllarında sayısız yazı ve fotoğrafıyla katkıda bulundu. Çalışmaları birçok kez ödüllendirildi. Türkiye’de ve dışarıda pek çok konferansa, sempozyum ve seminere katıldı, fotoğrafları Brezilya ve Kanada dahil pek çok yerde sergilendi.

Türk tarihinin antik döneminin belgeleri olan kaya resimleriyle ilgili olarak, Rusya, Çin, Moğolistan, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Kosova, Macaristan, Avusturya, Kanada, Brezilya, Hollanda’da çekimler yaptı. Bu çalışmaları, eşsiz birer kaya resimleri albümü özelliği taşıyan üç önemli kitabı ortaya çıkardı: Taştaki Türkler (2008), Saymalı Taş – Gökyüzü Atları (2011) ve Damgaların Göçü – Kurgan (2012). Taştaki Türkler, 2008 yılı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Sosyal Bilimler Araştırma Ödülü’nü kazandı.

Servet Somuncuoğlu 49 yaşında iken, 6 Ağustos 2013 yılında geçirdiği kalp krizi sonucunda aramızdan ayrılmıştır.

AÖL Mezunu Avukat Alirıza Acartürk ‘ten ”Servet Somuncuoğlu’nu Anma Programına Çağrı

Arifiye Öğretmen Lisesi mezunları buluşmasında büyük emeği olan,uzun yıllar boyunca bu buluşmaları organize eden Arifiye Öğretmen Lisesi 1982 Mezunu Avukat Alirıza Acartürk Servet Somuncuoğlu’nu anma programı öncesinde sosyal medyadan tüm arkadaşlarına çağrıda bulundu.

Değerli dostlarım;

1981 mezunu Merhum Arkadaşımız mekanı cennet olsun Servet Somuncuoğlu anısına Başta arkadaşımız Yusuf Yılmaz Araç ve arkadaşlarının titiz bir çalışma ile hazırladıkları dostumuz Servet Somuncuoğlu anısına hazırlanan ‘TAŞLARIN HAKANI’ isimli eser, başta mezunlarımız olmak üzere dostlarına ve tarihin sayfalarına önemli bir edebi eser olarak kazandırılmıştır. Emeği geçen ve katkıda bulunan tüm dostlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Dostumuz Servet Somuncuoğlu anısına hazırlanan TAŞLARIN HAKANI isimli bu eserin 07.01.2017 tarihinde Sakarya ilimizde Orhan Camii yanında bulunan Orhangazi Kültür Merkezinde saat 14.00 de tanıtımı ve Servet Somuncuoğlu’nun anma toplantısı Türk Ocaklarının katkı ve organizasyonu altında yapılacaktır.

Toplantıya İstanbul grubundan Değerli dostumuz Yusuf Yılmaz Araç ve Merhum kardeşimizin değerli Eşi Nevin Hanım ve ailesinden katılımlar olacağı gibi Dostumuzun yakın çalışma arkadaşı Sayın Prof.Dr. Ahmet Taşağıl, Türk Ocakları Sakarya İl Başkanı Sayın Prof. Dr. Gürsoy Alagöz, TRT yapımcısı yakın çalışma arkadaşı Yasin Cemal Galata ve Değerli dostumuz Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren 1984 mezunu Sayın Sayit Yusuf beyin panelist olarak katılımları ile yapılacaktır.

Anma toplantısı ve kitap tanıtımına Mezunlarımızın yanı sıra Üniversitelerden yoğun bir katılımın olacağı ve Halka açık yapılacak toplantıya şehrimizin önde gelen kuruluşları ve vatandaşlarımızın ilgi göstereceği anlaşılmaktadır.

Değerli mezunlarımızın bu önemli günde Vuslatımızın bir penceresi olarak görülecek bu toplantıya katılımlarını en içten dileklerimle arzu ediyorum.

Davete icabetin anlamını bilenlere çağrıda bulunuyor saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Baki selam ve saygılarımla …

ALİRIZA ACARTÜRK

1982 MEZUNU

05 Oca 2017 - 19:16 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.