Sofuoğlu yine Şampiyon…

Akyazı’da kendi adını taşıyan pistte çalışma yaptığı sırada bileği kırılan Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofoğlu Hollanda’da katıldığı yarışlarda yine birincilik kürsüsünde.

Türk Milli Motosikletçisi Sakarya’nın Gururu Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonasında sezonun dördüncü yarışını ilk sırada tamamlayarak birincilik kürsüsüne yeniden çıkmayı başardı.

Akyazı’da kendi adını taşıyan pistte çalışma yaptığı sırada düşerek bileğini kıran, ardından bir dizi tedavi ve ameliyat olan Kenan Sofuoğlu yeniden döndüğü pistte adeta, “Nerede kalmıştık” dercesine eski günlerine döndü.

Yarışa pist rekoru kırarak super pole pozisyonunda başlayan Kenan Sofuoğlu, baştan sona üstün götürdüğü yarışta rakiplerine şans tanımadı ve damalı bayrağı birinci sırada gördü.

Kawasaki Pucetti takımı sürücüsü Sofuoğlu’nun zaferi, ona kariyerinin 40’ıncı birinciliğini de getirdi.

Bu sonuçla 25 puanın sahibi olan Kenan Sofuoğlu, bu sezonki ilk puanlarını almayı da başararak, kendi rekorunu egale etti.

Zorlu mücadelede, 2.611 saniye farkla bitirdiği yarış Sofuoğlu’nun kariyerindeki 40. zaferi oldu.

Dünya Supersport Şampiyonası’nda dört yarış geride kalırken, Sofuoğlu sakatlanması nedeni ile katılamadığı yarışlarda, bu sezonki ilk zaferini de kazanmış oldu.

01 May 2017 - 10:11 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.