Sığınmacılar, Meslek Sahibi Oluyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Karaman Geçici Eğitim Merkezi’de KADEM’in sığınmacı kadınlara yönelik mesleki eğitim kursları devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Karaman Geçici Eğitim Merkezi’de KADEM’in sığınmacı kadınlara yönelik mesleki eğitim kursları devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Karaman’da bulunan merkezimizde sığınmacı kadınlara yönelik çok önemli eğitimler sunuluyor. Sığınmacı kadınlar KADEM tarafından düzenlenen dikiş kurslarıyla mesleki anlamda beceriler kazanıyor. Eğitimlerin ardından ev ekonomisine de katkı sağlayabilecekler” dedi.

Sığınmacı kadınlar istihdam edilecek

KADEM İl Temsilcisi Zehra Toçoğlu, “KADEM olarak Suriyeli hanım kardeşlerimizin topluma entegre olmalarını kolaylaştırmak, hayatlarına katkı sağlamak amacıyla ‘Suriyeli Kadın ve Ailelerine Yönelik Toplumsal Entegrasyon Projesi’ni hayata geçirdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR projemizin paydaşlarını oluşturuyor. Kasım ayından itibaren sığınmacı kadınlara mesleki ve bilgilendirici eğitimler sunuyoruz. İlk eğitimimiz olan dikiş atölyesi ile amacımız, kadınlarımıza meslek kazandırmak, istihdam edilebilirliklerini desteklemek. Hanım kardeşlerimiz kurs sırasında binamızda açtığımız kreşe çocuklarını bırakarak eğitimlerine sorunsuz bir şekilde devam ediyorlar” diye konuştu.

Kurslar sayesinde dikiş yapmayı öğrendim

KADEM’in ‘Suriyeli Kadın ve Ailelerine Yönelik Toplumsal Entegrasyon Projesi’nde eğitim gören Suriyeli Sığınmacılardan Nosiba Catbi, “Türkiye’de olduğumuz için çok mutluyuz ve Allah’a şükür çok rahatız. Sakarya çok güzel bir şehir. Burada güven içerisindeyiz. Hep yalnızdım ama burada artık arkadaşlarım var. Kursu başarıyla bitirerek maddi durumumuzu düzeltmek eşime yardımcı olmak istiyorum” derken Husun Brijawi, “Sakarya’da güven içinde olduğumuz için mutluyuz. Burada sade ve güzel bir hayatımız var” dedi. Ayşe Hamşo ise “Bakkalda alışveriş yaparken KADEM’in afişini gördüm ve kursa kayıt yaptırdım. Burada dikiş yapmayı öğrendim. Üzerimdeki elbiseyi de kendim diktim. Çocuklarıma da elbise dikiyorum. İleride dikiş öğretmeni olmak istiyorum” diye konuştu.

Teşekkür ederiz

Etemad Loukhaj, “Sabahları dikiş kursuna geliyoruz. Burada her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Güzel bir ortam var ve çok rahatız. Bu fırsatı bize sunduğu için KADEM’e çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bizim de bu kursu bitirdikten sonra topluma bir faydamız olur” ifadelerini kullanırken; Sarah Aroud, “KADEM’i internette gördüm. Daha sonra bu merkeze geldim ve bilgi aldım. KADEM’de olmaktan çok memnum” dedi. Amina Cağsir ise “Allah’a şükür burada güzel bir meslek öğreniyoruz. KADEM kursuna meslek sahibi olmak için geldik. Bir iş bularak çocuklarımıza yardımcı olmak istiyoruz. KADEM derneğine çok teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” diye belirtti.

14 Oca 2018 - 15:01 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.