SGM'de bütçe yönetimi semineri

Büyükşehir SGM’de düzenlenen ‘Cüzdan Dostu Atölye’de seminerler başladı. ‘Bütçe Yönetimi’ başlıklı seminerde SAÜ Öğretim Görevlisi Zeynep Bostancıoğlu, bütçe yönetimiyle ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgiler sundu.

Seminerde konuşan Zeynep Bostancıoğlu, “Bizim için burada önemli olan net bir şekilde gelirlerimizi ve giderlerimizi görmemiz. Bunları gördükten sonra artı veya eksi değerleri net bir şekilde belirleyebilmek ve eğer eksideysek müdahale etmek. Eğer artıdaysak da birikim konusunda neler yapabileceğimizi görmek.

İnsanlar bütçelerini bir şekilde yönetmeyi öğrenecektir. Çünkü şöyle bir durum söz konusu gelirlerimiz ve giderlerimiz arasında eğer uçurumlar söz konusuysa ve kişisel ya da aile olarak bunun farkında değilsek sıkıntılı ortamlar oluşuyor ve bu sefer kredi yöntemlerine yöneliyoruz. Kredi kartlarına yüklenmeye başlıyoruz ve bu da bir sonraki ayın dengesini bozmaya başlıyor” diye konuştu.

Daha iyi bir bütçe için

Zeynep Bostancıoğlu, “Daha önce farklı konularda seminerler verdim. Bütçe semineri benim için yeni. Burada bütçemizi ne şekilde yönetebiliriz, nelerden feragat edebiliriz ve psikolojik olarak oto kontrolümüzün öneminden bahsettik. Zaman yönetiminin bizim için bilhassa ev hanımları için ne kadar önemli olduğunu dile getirdik. Bunların hepsi inşallah verimli olmuştur. Sosyal Gelişim Merkezi’yle zaten uzun süredir bu konu üzerinde çalışıyorduk ve bu semineri yapma görevi bana verildi. Umarım katılımcılarımız bilinçli bir şekilde buradan ayrılmışlardır’’ ifadelerini kullandı.

10 Kas 2017 - 13:58 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.