Sevksiz Hastaneye Gidilemeyecek

2017 yılında itibaren vatandaşlar hastanelere gidebilmek için ilk müracaatım aile hekimlerine yapacak.

Vatandaşların aile hekimlerine muayene olmadan hastaneye gidemeyecekleri bir sevk sistemi üzerinde çalışılma yapıldığı açıklandı.

Avrupa ülkesine göre bir eksik ile başlamıştı. Türkiye'de aile hekimliğinde gerekli alt yapı olmadığı için sevk sistemi uygulamaya konulmamıştı.

Sağlık Bakanlığı, sevk sistemini devreye sokmak için çalışmalara başladı. Halk Sağlığı Kurumu 2014-2017 strateji planına göre, 2017 yılında itibaren vatandaşlar hastanelere gidebilmek için ilk müracaatım aile hekimlerine yapacak.

Plana göre sevk sistemi için bu yıl içinde çalışma yapılacak. 2015 yılında ise sistemin alt yapısı kurulacak ve 2016 yılında sistemin mevzuatı oluşturulacak. 2017 yılına gelindiğinde ise hastanın kendi kendine karar verip hastaneye gitmesinin önüne geçilecek ve vatandaşın hastaneye gidebilmesi aile hekiminin kararma bırakılacak.

Aile hekimi uygun görmesi durumunda hastayı hastaneye sevk edecek.

Konuyla ilgili olarak,Bakanlık yetkilileri, sistemle hem hastanelerin daha verimli çalışacağını hem de artan maliyetlerin önüne geçileceğini ifade etti.

11 Eki 2014 - 10:07 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.