Serdivan’a 16 kilometrelik yağmursuyu hattı

Serdivan’da gerçekleştirdikleri yağmursuyu çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Dr. Rüstem Keleş açıklamada bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Serdivan’da hayata geçirilen yağmursuyu projesi ile ilgili detayları paylaşan Genel Müdür Dr. Rüstem Keleş, “Sürdürdüğü gelişim çizgisiyle cazibesi ve nüfusu her geçen gün daha da artan Serdivan’da ciddi altyapı çalışmaları yürütüyoruz.

Bunlardan birisi olan içmesuyu projesi ile ilçenin içmesuyu altyapısını tamamen yeniliyor, akıllı şebeke sistemini kuruyoruz. Yağmursuyuna yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Bu kapsamda ilçenin belirli bölgelerinde toplam 16 kilometrelik hat inşa ettik. Bu hattın Arabacıalanı Mahallesi’nde bulunan ve ASEM Mobilyacılar Çarşısı’na kadar uzanan 1,5 kilometrelik kısmı 2,5 metre genişliğe ve bir metre yüksekliğe ulaşan dev kutu kesit imalatlardan oluşuyor” diye konuştu.

Yeni hatlar için hazırlık yapılıyor

Hazırladıkları projelerle Serdivan’da yağmursuyu sorunu yaşanan bölgelere nitelikli bir altyapı kazandırdıklarını vurgulayan Dr. Rüstem Keleş, “Arabacıalanı Mahallesi’nde 3 bin 430 metre, ASEM Mobilyacılar Çarşısı ve Küçük Sanayi’de 4 bin 90 metre, Eski Kazımpaşa Caddesi’nde ve bölgede bulunan sokaklarda ise 8 bin 480 metre uzunlukta inşa ettiğimiz yağmursuyu altyapısıyla bu bölgelerin sorununu çözüme kavuşturmuş olduk. Ekiplerimiz şu anda ızgara imalatlarını sürdürüyorlar.

Büyükşehir Belediyesi ve Serdivan Belediyesi de sorumluluk alanlarındaki bölgelerde sıcak asfalt çalışmalarını gerçekleştiriyor. Serdivan’da yağışlı havalarda problem yaşanan başka bölgeler için de çalışmalarımız olacak. Şu anda proje hazırlıklarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

23 Tem 2018 - 13:21 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.