Serdivan İSM tarım işçilerine el uzattı

Serdivan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından, Uzunköy bölgesinde mevsimlik tarım işçilerine yönelik sağlık eğitimi gerçekleştirilerek, yaşam şartlarının iyileştirilmesi için girişimlerde bulunuldu.

Serdivan Uzunköy Mahallesi’nde mevsimlik tarım işçilerinin yaşamsal koşulları göz önüne alınarak olası hastalıklara karşı hijyen ve salgın hastalıklarla mücadele doğrultusunda İlçe Sağlık Müdürlüğü (İSM) personeli tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Sağlık ekibi tarafından tarım işçileri arasında kadın, çocuk ve bebek izleminin yanı sıra kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı. Mevsimlik tarım işçilerinin daha iyi şartlarda konaklaması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde Uzunköy İlkokulu bahçesi mevsimlik tarım işçilerine açıldı.

Serdivan Belediyesi de sağlık açısından konaklama alanında haşerelere karşı ilaçlama yaparak, alana çevre temizliğine yönelik çöp konteynırları gönderdi. Aileleriyle birlikte daha iyi şartlarda konaklama imkanı bulan mevsimlik tarım işçileri yapılan çalışmadan dolayı Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere ile İlçe Sağlık Müdürü Sevda Gürsel’e teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü de mevsimlik işçilere yönelik yapılan çalışmaları değerlendirerek “Tarım işçileri bizim misafirimiz. Burada bulundukları süre içerisinde uygun koşullarda konaklamaları ve sağlıklarının her anlamda korunması için gerekli çalışmalar ilçe sağlık müdürlüklerimiz tarafından yapılıyor. Çalışmalara katkı sağlayan herkes teşekkür ediyorum.” dedi.

16 Ağu 2018 - 15:51 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.