Sendikacılara fabrika önünde saldırı

Öz İplik İş Sendikası Yöneticileri Fabrika Önünde Saldırıya Uğradı…

Sakarya Organize sanayi bölgesinde bulunan Ebru Triko ait fabrika’da işçiler Hak İş Sendikasına Bağlı Öz İplik Sendikasına üye olmaya başlayınca 6 işçinin işine son verildi.

Olayı Protesto eden Hak İŞ Sendikasına Bağlı Öz İplik İş Sendikası yöneticilerine fabrika önünde servisi şoförleri tarafından saldırıya uğradı. Saldırıda 5 sendika yöneticisi yaralandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hak İş e bağlı Öz İplik İş Sendikası Düzce Şube Başkanı Talat Örnek;

“Sakarya Hanlı Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Ebru Triko fabrikasında 290 çalışan işçi var bizde bu fabrikada sendikalaşma için çalışmalar yapıyorduk. Sendikamıza Üye olan 6 işçiyi fabrikadan atılması nedeniyle fabrika önünde protesto ediyorduk. Eylemimize Hak İş Sendikası ve Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Çelik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt ve İşçi Arkadaşlarımız Katıldı. Protesto Sonunda Sendika Yöneticileri fabrika önünden ayrılmasının ardından Ebru Triko Fabrikası Müdürü nün eşi ve sahibi olduğu servis şoförleri bizlere saldırdı. Saldırıda 5 sendika Yöneticileri çeşitli yerlerinden yaralandı. Sakarya Polisi Bizleri saldıran ve arkadaşlarımıza darp eden şahıslar hakkında soruşturma başlattı. Öz İplik İş sendikası Düzce Şube başkanı olarak bu olayı yaratan kişileri kınıyoruz. Hanlı Organize sanayisinde bulunan ebru triko fabrikası nın ortaçağ koşullarında her türlü baskıyla zorbalıkla köle gibi çalıştırılan işçilerimizin anayasal hakları olan sendika üyeliğini ne olursa olsun gerçekleştireceğiz” dedi.

08 Ağu 2015 - 14:21 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.

01

Kemal - Sanki çok iyisiniz siz işciyi düşünüyosunuzya bir yandan patron bir yandan sendika sömürecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ekim 21:31