Sendikacıdan Bakan’a uyarı...!

Türkiye Kamu Sen Sakarya İl Temsilcisi Rahim Varol, Maliye Bakanı’na seslenerek, “Sayın Bakanım ya söz vermeyin, ya da verdiğiniz sözü tutun” dedi.

Türk Büro Sen Sakarya Şube Başkanı ve Türkiye Kamu Sen Sakarya İl Temsilcisi Rahim Varol yine sert çıkış yaptı.

Başkan Varol yaptığı çıkışta şu ifadelere yer verdi;

Maliye Bakanımızın Nisan 2017 de Kurum içi uzmanlık sınavının açılacağını, Sapanca Vergi Dairesinin açılışında söylemesinin üzerinden 10 ay geçti ve onlarca da KHK çıktı. Uzmanlık sınavı bir türlü çıkmadı. Uzmanlık sınavlarına maliye bürokratı iken sınırlamayı siz koydunuz ve bu sorunu çözmelisiniz.

Uzmanlık sınavı bekleyenlere umut verildi ve bu sınavı açacağınızı kulaklarım ile de duydum.Ardından yine adliyelerde çalışan mübaşirlerin GİH sınıfına geçirilmesi içinde verilen sözler bu güne kadar tutulmadı. Yıllardan beri gündeme getirdiğimiz mücadele ettiğimiz bu durumu acilen çözmelisiniz.

Zaten memurlar yoksulluk sınırı altında maaş almakta ve ekonomik sıkıntılar çekmektedir.Artık her kurum çalışanına uzmanlık kadroları verilmelidir.

YHS kaldırılmalıdır.4-b ve sözleşmeli personelde kadroya geçirilmelidir.İnsanların doğumundan ölümüne kadar hizmet eden kamu çalışanları hak etmediği uygulamalar ile mağdur edilmemelidir.Sayın Bakanım önümüzde çıkacak olan ilk KHK ile bu sorunları çözerek verdiğiniz sözleri de tutmuş olacaksınız.

19 Oca 2018 - 09:27 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.