Sendika eylemine işçiler karşı çıktı

Sakarya’da tekstil fabrikası önünde eylem yapan Öz İplik-İş Sendikası temsilcileri ile tekstil fabrikası çalışanları arasında sözlü tartışma yaşandı.

Fabrika bahçesinden eylem yapan gruba destek veren fabrikanın sendikalı işçileri, fabrikada sendikasız çalışan mesai arkadaşlarından tepki gördü. Sendikalı bir işçi ise kendisine tepki gösteren işçilere oynayarak cevap verdi. ÖZ İPLİK-İŞ SENDİKASI OSB’DE

Genel Başkanı Murat İnanç, sendika temsilcileri ile birlikte Arifiye ilçesinde bulunan 1. Organize Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren tekstil fabrikasının önünde, işten çıkarılan üyeleri ve sendika temsilcilerinin darp edilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. “ORGANİZE BİR ŞEKİLDE SALDIRIYA UĞRADIK”

Genel Başkan Murat İnanç, fabrikada çalışan 5 işçinin sendikaya üye olduğu için işten çıkartıldığını belirterek, sendika temsilcilerinin fabrika yönetimi tarafından saldırıya uğradığını iddia etti. İnanç, fabrika önündeki açıklamasında, “Sakarya’nın Organize Sanayi Bölgesi'nde organize suç örgütleri tarafından organize bir şekilde saldırıya uğradık. Şunu bilesiniz ki yaptıklarının yanınıza kar kalmayacak” şeklinde konuştu.

ISLIK ÇALIP YUHALADILAR

Basın açıklaması sırasında fabrika bahçesinde toplanan fabrika yönetimi ve çalışan işçileri, eylem yapan sendikalı grubu ıslık çalıp, yuhaladı. Zaman zaman sözlü atışmalar sonrası tırmanan gerginlik, polis ekiplerinin araya girmesiyle önlendi. SENDİKALI İŞÇİLER FABRİKA BAHÇESİNDEN DESTEK VERDİLER

Fabrikada sendikaya bağlı çalışan 5 kişilik işçi grubu ise sendikalarına fabrika bahçesinden destek verdi. Basın açıklamasının bitmesiyle fabrikaya girmeye çalışan sendikalı işçiler, mesai arkadaşları tarafından tepki gördü. Bir sendikalı işçinin tepkilere oynayarak cevap vermesi ise ilginç görüntüler ortaya çıkardı. Fabrika yönetimi ise fabrikada çalışan işçilerin çoğunluğunun sendika istemediğini söyledi.

10 Ağu 2015 - 16:14 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.