Şehit Kaymakam Safitürk'ün babası Netgaste'de konuştu

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün emekli din görevlisi Babası Asım Safitürk, netgaste.com’a yaptığı ziyarette, "Hiç kimse bu adam neden öldü?" demiyor diyerek yakındı.

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün emekli din görevlisi Babası Asım Safitürk, netgaste.com'ayaptığı ziyarette; “Hiç kimse bu adam neden öldü?” demiyor diyerek yakındı.

Geçen yıl Mardin’in Derik İlçesi Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk hunharca katledilerek şahadet şerbetini içmişti.

Baba Safitürk dertli

Oğlu Muhammet Fatih Safitürk ‘ün duruşması için Mardin’e hemen iki ayda bir gidip gelen Şehit Babası Asım Safitürk netgaste.com'ayaptığı ziyarette bazı gerçekleri gün yüzüne çıkarttı.

Baba Safitürk, “Benim oğlumun neden ve niçin öldürüldüğü neden sorgulanmıyor? Neden kimse bu konu üzerinde durulmuyor. 3 Duruşma yapıldı. 4'üncü duruşma 2 Ekim 2017 tarihinde yapılacak.

Oğlumun makamında hunharca katledilmesindeki perdenin aralanması için son nefesime kadar mücadelemi sürdüreceğim” dedi.

Hırsızlığa geçit vermedi

Açıklamalarına devam eden Baba Safitürk, "Benim Oğlum Muhammet Fatih Safitürk, Derik Kaymakamlığı’nın yanı sıra belediyede de kayyum olarak görev yapıyordu. Oğlum hiçbir şekilde hırsızlığa geçit vermedi.

Bu oradakileri rahatsız etmiş olmalı ki, alçakça bir saldırı planı düzenlediler. Oğlum bombalı saldırı sonucunda yanına gelen koruması ile yaralı olmasına rağmen konuştu. Korumasının anlattığı ifadeye göre, oğlum önce yakında bulunan sağlık ocağına, oradan da Derik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Her aşamasında koruması yanında kendisi ile konuştu.

Hatta bir ara oğlum, korumasına, ‘Sende bir şey var mı?’ dedi. Ancak yeterli sağlık donanımı olmayan hastaneye niye götürüldü oğlum. Neden Daha teşekküllü bir hastaneye nakledilmedi. Aradan 2-3 saat geçtikten sonra askeri helikopter ile Gaziantep’e götürülen oğlum, burada yapıla müdahalelere rağmen kurtarılamadı"dedi.

Oradaki herkes suçlu

“Oğlum çok önemli ve teröristlerin yoğunlukta olduğu bir yerde görev yapıyordu. Bu nedenle çocuklarını zaman bize getiriyordu. Güvende olmadığını o da biliyordu” diyerek konuşmasını sürdüren Baba Safitürk;

“Vali’de emniyet müdürü, hatta Derik emniyet amirinin de bana göre dinlenmeli. Karanlıkta hiçbir şey kalmamalı. Oğlum Devlet adına şehit oldu.

Devlet sorumlular kimse onlar hakkında gereğini yapmalıdır. Oğlumu katledenlerin mahkemede bir şey olmamış gibi durup, avukatları tarafından haklarında savunma yapılması zoruma gidiyor. İçim yanıyor, içim. Son mahkeme 10 saat sürdü. Mahkeme heyetinin duruşmalarda çoğunlukla karşı tarafın savunmasına yer vermesi ne anlama geliyor?

10 Ay'da 70 yaş yaşlandım

İnanın 10 ayı geçkin sürede 70 yaş daha yaşlandım. Yoruldum, yorgunum. ‘Şehit’ demekle her şey bitmiyor. Sonrası var. Mahkeme süreci var. Yıkılan aile düzeni, bozulan kimyamız var. Allah bunun hesabını soracaktır inşallah. Benim oğlum, çok dürüst Devletini vatanını seven biriydi. Devletine sahip çıkmak adına gittiği yerde, kimseye boyun eğmedi. ‘Devlet’ten büyük Devlet olmaz’ inancı ve düsturuyla hareket ettiği için, malum yapı bunu kabullenemedi. Devletin makamına, Devletin görevlisine kan bulaşmıştır. Bunun hesabı öyle birkaç duruşmayla, şunla bunla ödenmez. Devlet kendisi için şehit olanlara sahip çıkarak, karşı tarafa hak ettiği cezayı vermelidir” dedi.

Tanımadıklarım referans için kapımda

Şehit Babası Asım Safitürk'ün Arifiye İlçesi Kalaycı Mahallesi’ndeki hanesi gece-gündüz, sabah akşam, referans için gelenlerle dolup taşıyor.

Bu konuda da Baba Safitürk;

“İnanın hiç tanımadığım akrabalarımla tanıştım…. Hiç bilmediğim insanlara referans olmam istendi. Ben iyi niyetli her yaptığını Allah rızası için yapan biriyim. Haliyle gelene de yok diyemiyorum, ama kimin ne istediğini, ne için istediğini çok anlayamıyorum. Yakınlarım ve tanıdıklarım aracılığı ile yanıma gelenler hep bir ricada bulunuyorlar.

Kimi müftü olmak istiyor, kimi, tayin yaptırmak, kimi üniversiteye dekan olmak istiyor. Kimi müsteşar. Ben bu işlerin adamı değilim. Ben emekli din görevlisiyim, herkese yardımcı olmak isterim elbet, ancak Devlet’in işine burun sokmak bize göre değil. Kimine yardımcı oluyorum, ancak kimine de olamayacağımı söylüyorum. Yani bu konudan çok muzdaripim” dedi.

Cumhurbaşkanı ve Bakanlarla görüşüyor

“Zaman zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüyorum “ diyen Baba Safitürk,

“Daha geçenlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, Fatma Betül Sayan ilimize geldiğinde bana uğramış ve uzun bir sohbet etme imkanı bulmuştuk. Dava sürecini konuştuk. Kendisi ayrılır ayrılmaz, o dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı aramış.Ardından,Sayın Bozdağ beni aradı kendisi ile konuştuk. Sağ olsun Devlet erkanı her zaman her koşulda yanımızda oldu. Allah eksikliklerini göstermesin İnşallah” dedi.

Baba Safitürk, son olarak Cumhurbaşkanı ile baş başa 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda bir araya geldiğini ve kendisi ile dava sürecini konuştuğunu, yeniden bir araya gelerek detayları görüşmek istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da uygun bir zamanda kendisini randevu için Beştepe’ye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet edeceğini dile getiren Safitürk ‘ün Şehit Oğlu Muhammet Fatih Safitürk’ü katledenlerle mücadelesini son nefesine kadar sürdüreceğini sözlerine ekledi.

12 Eyl 2017 - 21:12 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.