Sedat Peker'e, Hizmet Nişanı verildi

Sakaryalıların yoğun katılım gösterdiği törende Karadenizli şarkıcı İsmail Türüt ise konser verdi.

1999 Depremi sonrasında Sakarya’da aşevleri ve yardım çadırları kuran Sedat Peker’e, Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu tarafından hizmet nişanı verildi. Sakaryalıların yoğun katılım gösterdiği törende Karadenizli şarkıcı İsmail Türüt ise konser verdi.

Peker, yaptığı konuşmada MHP’yi eleştirerek, “Şimdi diyorlar ki, bunu kim söylüyor Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinde olan Şefkat Çetin ve diğer üst yönetimdeki birçok kişi. Eğer HDP barajı geçemezse AK Parti güçlenir, Tayyip Erdoğan’ın eli güçlenirmiş. Bazen kendi kendime diyorum ki acaba benim mi psikolojim bozuldu yoksa milletçe herkesin mi psikolojisi bozuldu. Yani AK Parti güçlenmesin diye PKK’nın takım elbise giymiş olan hali HDP’ye barajı mı geçireceğiz. Ne yapacağız ben anlamıyorum” ifadelerini kullandı.Başkanlık sistemi konusuna değinen Peker, “Başkanlık sistemi Türk milleti için en adil olan sistemdir. Başbuğ Alpaslan Türkeş sağlığında konferans konferans gezerek, Türk milletinin DNA’sına en uygun olan sistemin başkanlık sistemi olduğunu anlatırdı” şeklinde konuştu.Konuşmasının sonunda siyasete girme gibi bir düşüncesinin olmadığını açıklayan Peker, “Bunu layığıyla yapan insanlar zaten var. Layığıyla yapan insanlara destek olmak gerekir” ifadelerini kullandı.

30 May 2015 - 23:34 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.